ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Ο Δήμος Τριφυλίας εν όψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Ελληνικής Επανάσταση, διοργανώνει εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην σπουδαιότητα της ιστορίας και ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής μας και στο ενδιαφέρον των παιδιών και των εφήβων για το επίκαιρο θέμα του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό και στο ελεύθερο πνεύμα, στην υπεράσπιση των αξιών της ειρήνης, της ελευθερίας και της ενότητας και στην καλλιτεχνική έκφραση. Έτσι προσκαλεί τα παιδιά & τους νέους:

  1. Να συμμετέχουν σε εικαστική έκθεση για την Επανάσταση του 1821

Να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα εμπνευσμένα από τη γέννηση, το ξέσπασμα, την ακτινοβολία και την παρακαταθήκη της Ελληνικής Επανάστασης. Αντλώντας έμπνευση από τη φράση «Σε γνωρίζω από την όψη…», που αναφέρεται στην πρώτη στροφή του ποιήματος του Δ. Σολωμού «Ύμνος στην Ελευθερία», καλούμε παιδιά και εφήβους από την ηλικία του νηπιαγωγείου μέχρι και το Λύκειο, να φιλοτεχνήσουν έργα που αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο της Ελληνικής Επανάστασης.

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ