Η Ένωση «Μαζί για το παιδί» στο σχολείο των Ριζίων Έβρου.

Η Ένωση «Μαζί για το παιδί» στο σχολείο μας.

1.Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες Ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» δημιούργησε θερμοκήπιο στον αύλειο χώρο του σχολείου μας και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές/στις μαθήτριές μας να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση μέσα από την ενασχόλησή τους με την καλλιέργεια των λαχανικών και των αρωματικών φυτών…

2. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

TOGETHER WE CREATE

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διασφαλίζει την πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τους μαθητές / τις μαθήτριες των ακριτικών περιοχών… Το όραμά της βρίσκει ανταπόκριση σε ευγενικούς αρωγούς που πιστεύουν στην προσπάθειά της. Θερμές ευχαριστίες στη Eurodrip για την ευγενική της χορηγία για τη δημιουργία του θερμοκηπίου στον υπαίθριο σχολικό μας χώρο.

3. «Το δικό τους θερμοκήπιο έχουν δημιουργήσει οι μαθητές στα Ρίζια Ορεστιάδας Έβρου και καλλιεργούν αρχικά αρωματικά φυτά. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά από την έκτη τάξη σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την κοινωνική ευθύνη των παιδιών αλλά και να τα φέρει σε άμεση επαφή με το περιβάλλον ή και να ωθήσει προς επαγγέλματα που έχουν σχέση με την αγροτική οικονομία

4. Απόσπασμα από το άρθρο της κυρίας Katia Gerakaritou

Το θερμοκήπιο λειτουργεί με πραγματικές συνθήκες, έχει μάλιστα και πάγκο ριζοβολίας – υδρονέφωσης, το οποίο βοηθάει να έχει προσομοίωση στην πραγματική κατάσταση της γεωπονίας. Όλες τις δραστηριότητές τους μέσα στο θερμοκήπιο, τα παιδιά θα τα αναρτούν και σε ένα blog που πρόκειται να δημιουργήσουν.Το θερμοκήπιο για την καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων στην περιοχή Ορεστιάδας όπου φοιτούν 58 μαθητές δημιούργησε η Ένωση "Μαζί για το Παιδί", η οποία για δεύτερη χρονιά βρέθηκε στην περιοχή του Έβρου.

5. Ευχαριστούμε  την εκπομπή Συνδέσεις ΕΡΤ και την Κοινωνική Ευθύνη ΕΡΤ - ERT Social Responsibility για την ανάδειξη του έργου μας στον ακριτικό Έβρο στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».