ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης – 2η Διακρατική Συνάντηση στη Pszczyna της Πολωνίας

ΘΕΜΑ: Το ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης ταξιδεύει στην Pszczyna της Πολωνίας.

Από τις 07 έως τις 11 Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, βρέθηκαν στην Pszczyna της Πολωνίας για τη δεύτερη διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο “Ready, steady, Go!” και αριθμό σύμβασης 2018-1-CZ01-KA202-048161, στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος.

Για μια εβδομάδα οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στα συστήματα ελέγχου δυναμικής κίνησης των αυτοκινήτων, EPS (Electrically Power Steering). Σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση τους, έπαιξε η επίσκεψη σε βιομηχανία κατασκευής συστημάτων EPS, όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε πραγματικά αυτοκίνητα, τα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικά συστήματα υποβοήθησης στρέψης τιμονιού. Επισκέφτηκαν επίσης βιομηχανία δοκιμών, όπου παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι δοκιμές σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου και τέλος επισπεύτηκαν βιομηχανία κατασκευής πλαστικών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πολωνία, επισκέφτηκαν την Κρακοβία και τη Βαρσοβία, γνωρίζοντας την ιστορία των δυο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του σχολείου Κα Σαμιώτη Βιολέτα και η εκπαιδευτικός Κα Αντωνιάδου Αναστασία που συνόδευσαν την αποστολή, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα της επίσκεψης. Η επόμενη συνάντηση όλων των χωρών θα πραγματοποιηθεί στην Ελευθερούπολη στις αρχές Μαρτίου το 2020.

 

 

Ο Διευθυντής

Χρυσόπουλος Μάριος