Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου στο 4ο Νηπιαγωγείο Διδυμοτείχου

Στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού eTwinning Προγράμματος «Embracing art», το Δ1 του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου πραγματοποίησε επίσκεψη στο 4ο Νηπιαγωγείο Διδυμοτείχου, στις 26 και 27 Απριλίου 2018.

Με την άφιξή τους οι μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου επισκέφθηκαν  το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, όπου παρακολούθησαν  μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση. Στη συνέχεια έφθασαν στο 4ο Νηπιαγωγείο Διδυμοτείχου. Οι μικροί μαθητές του ολοήμερου τμήματος μαζί με τη νηπιαγωγό τους Γεωργία Βουδούρη (υπεύθυνη υλοποίησης eTwinning Έργου) , την νηπιαγωγό  Ζωή Μπακάλη και την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αποστολία Σαββαλάκη, υποδέχθηκαν το Δ1 του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου Θεσσαλονίκης, τη δασκάλα τους Μαρία Πανουσιάδου (συνιδρύτρια eTwinning Έργου) καθώς και τη διευθύντρια του σχολείου Αικατερίνη Χατζοπούλου. Τα παιδιά γνωρίστηκαν, γευμάτισαν  μαζί, αντάλλαξαν δώρα και τα νήπια παρουσίασαν τα Έργα που δημιούργησαν στα πλαίσια του eTwinning Προγράμματος. Το απόγευμα οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν  στο Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε δείπνο με τη συμμετοχή των δύο σχολικών κοινοτήτων (γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά). Η δασκάλα του Δ1 και η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου δέχθηκαν αναμνηστικά δώρα καθώς και βιβλία για τη σχολική τους βιβλιοθήκη και οι μαθητές τους ζωγραφιές από τους μικρούς συνεργάτες τους.  Οι μητέρες από τον Πεντάλοφο προσέφεραν ένα καλάθι με παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα και βιολογικούς σπόρους παραδοσιακής ποικιλίας του Πενταλόφου. Οι γονείς και των δύο συνεργατών είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να διασκεδάσουν μαζί! Μοιράστηκαν συγκινητικά λόγια και η υπέροχη βραδιά έκλεισε με το συνεργατικό τραγούδι “Embracing art”, που τραγούδησαν τα παιδιά.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη Ναλμπάντη. Τα δυο σχολεία θαύμασαν τις εξαιρετικές τοιχογραφίες και τους πίνακες ζωγραφικής, ενώ απόλαυσαν το κολατσιό τους στον θαυμάσιο κήπο με θέα τον Ερυθροπόταμο. Ακολούθησε περιήγηση στο Κάστρο του Καλέ, Τα παιδιά είχαν  την ευκαιρία να μπουν  σε μια λαξευτή σπηλιά, που χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές επέστρεψαν  στο 4ο Νηπιαγωγείο όπου κάθε νήπιο εργάστηκε με ένα παιδί του Δ1 του Δημοτικού σχολείου. Ζωγράφισαν τον πίνακα του Tadeusz Makowski "Countryside yard. Τέλος, δημιούργησαν συνεργατικό παραμύθι εμπνευσμένο από τον πίνακα.

Μια ομαδική αγκαλιά κι ένα τραγούδι έκλεισε αυτό το ξεχωριστό, χαρούμενο και δημιουργικό διήμερο με την υπόσχεση τα δυο σχολεία να ξανασυναντηθούν.