Επίσκεψη του 5ου ΓΕΛ Βέροιας στο Hamm της Γερμανίας με το πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Innovating New Teaching Techniques for Our Future Schools» (2018-1-DE03- KA229-047139_2)

Επίσκεψη του 5ου ΓΕΛ Βέροιας στο Hamm της Γερμανίας με το πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Innovating New Teaching Techniques for Our Future Schools» (2018-1-DE03- KA229-047139_2) 

Το σχολείο Freie Waldorfschule στη γερμανική πόλη Hamm επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το 5ο ΓΕΛ Βέροιας στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Erasmus+ KA2 με θέμα καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας.

Η ελληνική αποστολή που αποτελούνταν από πέντε μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές, τον κ. Καραλή Δημήτρη και την κ. Θυμιοπούλου Χριστίνα, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους πέντε ακόμη χωρών, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.

Την πρώτη μέρα οι μαθητές παρουσίασαν τη χώρα, την πόλη και το σχολείο, από τα οποία προέρχονταν, και στην συνέχεια επισκέφθηκαν μαζί με τους συνοδούς καθηγητές το δημαρχείο όπου συναντήθηκαν με την δήμαρχο της πόλης Hamm.

Τη δεύτερη μέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν το μουσείο  Νixdorf στη γειτονική  πόλη Paderborn, ένα εντυπωσιακό μουσείο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών με εκθέματα από τις πρώτες υπολογιστικές μηχανές μέχρι ανδροειδή, ρομπότ και cyborg.

Ιδιαίτερα δημιουργικό και διασκεδαστικό βρήκαν οι μαθητές τo workshop που έλαβε χώρα την επόμενη μέρα, κατά την οποία οι μαθητές σε ομάδες, με τη βοήθεια διαφόρων εφαρμογών σε ipad που τους δόθηκαν, κλήθηκαν να παράγουν και να επεξεργαστούν βίντεο επιλέγοντας ένα από τα θέματα (cyberbullying, sexting, selfies και Self-presentation).

Tην προτελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πανεπιστημιούπολη Μunster.

Την τελευταία ημέρα   είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μάθημα σε κλασική τάξη και να συμμετάσχουν ενεργά σε διάφορα εναλλακτικά μαθήματα και εργαστήρια όπως επεξεργασίας ξύλου, μεταλλοτεχνίας και άλλα.  Η εβδομάδα εργασιών έκλεισε με την επίσκεψη των μαθητών στο waterpark Maximare, όπου χαλάρωσαν και διασκέδασαν.

Δράσεις σαν αυτές δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συλλέγουν μοναδικές εμπειρίες, να βιώνουν την πολυπολιτισμικότητα και να αντιλαμβάνονται στην πράξη τη χρησιμότητα της εκμάθησης ξένων γλωσσών!

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ.