Εργαστήρια Δεξιοτήτων : Το κλίμα στα όριά του – Μετακινήσου έξυπνα

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου είχαν την πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχθούν την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου στο σχολείο τους τον Δήμαρχο Αλίμου, κύριο Ανδρέα Κονδύλη και τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κύριο Δημήτρη Παπαστεργίου στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο του δεύτερου εργαστηρίου που έχει τίτλο “Το κλίμα στα όρια του: μετακινήσου έξυπνα”, οι μαθητές της Δ΄τάξης, η Διευθύντρια, κυρία Δέσποινα Κασάπα και η εκπαιδευτικός, κυρία Παπαϊωάννου Κωνσταντίνα, απηύθυναν πρόσκληση στους “ειδικούς” για να συμμετάσχουν σε μια “συνέντευξη τύπου” σχετικά με το ζήτημα των πράσινων και έξυπνων πόλεων. Στόχος του εν λόγω εργαστηρίου, άλλωστε, είναι η ενημέρωση των παιδιών για τα αίτια και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η ενθάρρυνσή τους στο να αναλάβουν δράσεις πρόληψης, όπως η επιλογή βιώσιμης μετακίνησης.

Οι κύριοι Δήμαρχοι έλυσαν τις απορίες των παιδιών, αναφέρθηκαν διεξοδικά στο ζήτημα του “Smart thinking!-Smart “city-ing”!”, που είναι και το λογότυπο του προγράμματος και απάντησαν με αφοπλιστική ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που τους απηύθυναν οι μικροί μας δημοσιογράφοι. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!

Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, τον κύριο Νίκο Καμήλο, συντονιστή εκπαιδευτικού έργου στο 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και τον κύριο Δημήτρη Καλαϊτζίδη, συντονιστή εκπαιδευτικού έργου εκπαίδευσης για την αειφορία, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και συμμετείχαν στην εποικοδομητική κουβέντα.