Εργαστηριακές Επιμορφωτικές Συναντήσεις – Σεμινάρια στις Νέες Τεχνολογίες για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καστοριάς

Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς, μετά από πρωτοβουλία του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Καστοριάς και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και το Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Καστοριάς, στα πλαίσια των γενικότερων δράσεων και υποχρεώσεων του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., αλλά και ενόψει του Νέου Ψηφιακού Σχολείου, διοργανώνει Εργαστηριακές Επιμορφωτικές Συναντήσεις ? Σεμινάρια στις Νέες Τεχνολογίες για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καστοριάς.

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις είναι «κλειστού τύπου» σε αίθουσες εργαστηρίων πληροφορικής σχολικών μονάδων της περιφερείας μας εκτός ωρών λειτουργίας των σχολείων, ενώ τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι ολιγομελή (10-15 επιμορφούμενοι ανάλογα με το διαθέσιμο εργαστήριο πληροφορικής)

Καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί (Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς) ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ μέσω:
  • τηλεφώνου: 2467055205    ή
Μπορούν να επιλέγουν από τον πίνακα που ακολουθεί θεματολογία σύμφωνα με το επίπεδο των γνώσεων τους (σχετικά με την πληροφορική: μεσαίου ή προχωρημένου επιπέδου). Ο πίνακας με τη θεματολογία είναι ενδεικτικός και μπορεί να εμπλουτιστεί ή να τροποποιηθεί μετά από προτάσεις των συμμετοχόντων.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτως ειδικότητας.  Αίτηση συμμετοχής[ ]54 Kb
Επισημαίνεται ότι μπορούν να υπάρξουν δηλώσεις συμμετοχής σε κάθε ένα εργαστήριο ξεχωριστά, δηλαδή δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση ενός ολόκληρου κύκλου (μεσαίου, προχωρημένου επιπέδου). Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν από τον συνημμένο πίνακα που ακολουθεί τη θεματολογία σύμφωνα με το επίπεδο των γνώσεων και ενδιαφερόντων τους. Π.χ. μπορούν να επιλέξουν τα εργαστήρια Α1, Μ3, Μ5, Π2, Π3. Δεν μπορούν όμως να παρακολουθήσουν μόνο ένα τμήμα κάθε εργαστηρίου π.χ. το Μ1α αλλά όχι το Μ1β. Πρέπει να παρακολουθήσουν όλο το Μ1. Επίσης, λόγω του «κλειστού τύπου» των τμημάτων, δεν μπορεί να εμφανιστεί κάποιος για παρακολούθηση εργαστηρίου για το οποίο δεν έχει κάνει αίτηση. Ο πίνακας με τη θεματολογία μπορεί να εμπλουτιστεί ή να τροποποιηθεί μετά από προτάσεις των συμμετεχόντων.
Όλοι οι επιμορφωτές συμμετέχουν σε εθελοντική βάση και χωρίς χρηματική αμοιβή. Δείτε το σχετικό ιστοσύνδεσμο:
 http://plinet.kas.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=125&Itemid=81
Στους επιμορφούμενους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης  από το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Καστοριάς για τις ώρες που θα παρακολουθήσουν. Εάν υπάρχουν εκπαιδευτικοί του νομού που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις στις Τ.Π.Ε. και επιθυμούν να συνεργαστούν εθελοντικά ως επιμορφωτές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν είτε με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. (κκ. Σάκης Ευαγγέλου,), είτε με τον κ. Χρήστο Παστελά στο Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. Καστοριάς.
Στον ιστοχώρο: http://plinet.kas.sch.gr έχει αναρτηθεί επιμορφωτικό υλικό, οδηγίες χρήσης και εξειδικευμένα προγράμματα (software) το οποίο και εμπλουτίζεται συνέχεια.
Ενδεικτικό Επιμορφωτικό Υλικό Σεμιναρίων ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς
  • Δημιουργία Διαδραστικών Ασκήσεων με το Hotpotatoes
  • Χρήση Διαδραστικών Πινάκων
  • Κατασκευή Ιστοσελίδων με Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα
  • Επεξεργασία Video - Δημιουργία DVD
  • Υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.)
  • Υπηρεσίες Διαδικτύου
  • Δημιουργία Παρουσιάσεων με το Power Point
  • ?..
Η μέχρι τώρα συμμετοχή έχει ξεπεράσει τις 170 αιτήσεις στη Α/θμια Εκπ/ση ενώ ήδη τρέχουν 4 τμήματα διαφορετικής θεματολογίας των 10-12 ατόμων το καθένα.
Δείτε το σχετικό ιστοσύνδεσμο:
http://plinet.kas.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=127&Itemid=80
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. στη διεύθυνση Καραολή 10, 3ο όροφος, Καστοριά, στο τηλέφωνο 2467055205 και στο email: plinetkas@sch.gr