5 χρόνια eTwinning – Η κοινότητα των σχολείων στην Ευρώπη

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τελετή απονομής 5ων  Εθνικών Βραβείων

 Χώρος διοργάνωσης: Aίθουσα εκδηλώσεων Γαλάτεια Σαράντη του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
(Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι)

Η ευρωπαϊκή δράση eTwinning εντάσσεται στο πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση (2007-2013) και προωθεί τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και τη συνεργασία των ευρωπαϊκών σχολείων σε ευρεία κλίμακα. Το eTwinning έχει ήδη διανύσει 5 χρόνια επιτυχούς πορείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γνωρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που πιστοποιείται από την ένθερμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση και τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολικών μονάδων.
  
Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (EYY) του eTwinning με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τις νέες εξελίξεις στη δράση και τη συνέχιση της προσπάθειας ανάδειξης του ποιοτικού έργου των ελλήνων μαθητών και εκπαιδευτικών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «5 χρόνια eTwinning- Η κοινότητα των σχολείων στην Ευρώπη» την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, με ώρα προσέλευσης 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων 'Γαλάτεια Σαράντη' του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
  
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:
  • Θα απονεμηθούν βραβεία στις καλύτερες eTwinning συνεργασίες ελληνικών σχολικών μονάδων για τα έτη 2008-2009, 2009-2010 στο πλαίσιο του 5ου εθνικού διαγωνισμού eTwinning.
  • Θα γίνει σύντομη παρουσίαση των νέων εξελίξεων στη δράση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και της σχέσης της με τις εξελίξεις στον τομέα της παιδαγωγικής καινοτομίας.
  • Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα eTwinning Weeks.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στη διεύθυνση: http://www.etwinning.gr/2010etwin/registerDec10.php .

 
Στο email που θα δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί κατά τη δήλωση συμμετοχής θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση.
 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στη διεύθυνση: https://video.sch.gr/video/iptv/646