Ευρωπαϊκή Δράση Ημέρες Erasmus 2020 – Γυμνάσιο Κανήθου Χαλκίδας

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 στις 18:00 το Γυμνάσιο Κανήθου Χαλκίδας διοργανώνει διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με σχολεία-εταίρους από τις χώρες Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Ρουμανία, Τουρκία, στα πλαίσια της δράσης Ημέρες Erasmus 2020, η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση και προβολή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και του αντίκτυπου αυτών στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα.

Το Γυμνάσιο Κανήθου κατά το τρέχον σχολικό έτος συμμετέχει στα ακόλουθα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+:

  • The Others and Us - Bridges between Us”, ως συντονιστικό σχολείο
  • Sea - Inspired Active Learning of United STEAM”, ως σχολείο-εταίρος.

Την τηλεδιάσκεψη θα τιμήσουν με τους διαδικτυακούς χαιρετισμούς τους η αξιότιμη Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα καθώς και η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων, κ. Ρούλα Κεχρή.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κανήθου, κ. Σωτηρία Τζελφέ-Ανέστη  νομική υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, θα αναφερθεί στη σπουδαιότητα του Προγράμματος Erasmus+ καθώς και στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την αδιάλειπτη συμμετοχή της σε σχετικά προγράμματα τα τελευταία χρόνια.

Τέλος το διοικητικό προσωπικό, οι συντονιστές, οι εκπαιδευτικοί, και οι μαθητές/ριες από τις συμμετέχουσες χώρες-εταίρους θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους από τη βιωματική συμμετοχή τους στα προγράμματα αυτά.

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλικά

Η Παιδαγωγική Ομάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γυμνασίου Κανήθου