Γυμνάσιο Κουβαρά – 2η Θέση στον 10° Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος

Γυμνάσιο Κουβαρά - 2η Θέση στον 10° Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος

Ο Διαγωνισμός: Κάθε χρόνο από το 2000, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το Γυμνάσιο Κουβαρά, ένα μικρό Σχολείο στην νοτιοανατολική Αττική, δυναμικότητας 89 μαθητών και 5 μόνιμων καθηγητών, έλαβε μέρος τη σχολική περίοδο 2021-2022 στον 10ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος, με την συμμετοχή 3 μαθητριών και υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου του Σχολείου, κας Συρίγου Θεώνης. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν τον Μάϊο 2023 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η μαθήτρια Μαρίλια Κοσμά της περσινής Α' τάξης του Γυμνασίου Κουβαρά, βραβεύτηκε καταλαμβάνοντας τη 2η θέση, για το διήγημα "Η Δύση στο Δέλτα του Νείλου".

Ο Σύλλογος διδασκόντων καθώς και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Κουβαρά, συγχαίρουν τη μαθήτρια και εύχονται καλή επιτυχία στις αυξημένες νέες συμμετοχές των μαθητών του Σχολείου, για το φετινό 11ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος.

 

Δείτε άλλες δράσεις του Γυμνασίου Κουβαρά