“Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ συναντά τους μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου: μια Διαδικτυακή Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης”.

Οι μαθητές του  Αριστοτελείου Κολλεγίου στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια διαδικτυακή συνομιλία με την κα. Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η ευρωβουλευτής, με μια πολύ εμπεριστατωμένη παρουσία και με την πολιτική εμπειρία που διαθέτει,  μίλησε για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σημασία της δημοκρατίας και την ανάγκη για συμμετοχή των νέων στις πολιτικές αποφάσεις. Συζήτησε επίσης θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, και η οικονομική ανάκαμψη, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να σκέφτονται κριτικά και να συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να μάθουν περισσότερα για τον ρόλο της ΕΕ και την πολιτική διαδικασία.

Η συνομιλία αυτή ανέδειξε τον ρόλο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση μιας ενημερωμένης και δραστήριας κοινωνίας. Παράλληλα, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς οι πολιτικοί μπορούν να συνδεθούν με τη νεότερη γενιά και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική διαδικασία.

Η συνάντηση με την κα Βόζεμπεργκ δημιούργησε στους μαθητές νέους  ορίζοντες για διάλογο και ευκαιρίες για την ενημέρωσή τους σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Η Διεύθυνση και η εκπαιδευτική κοινότητα του Αριστοτελείου Κολλεγίου ευχαριστούν την ελληνίδα ευρωβουλευτή κα Ελίζα Βόζεμπεργκ για αυτήν την εξαιρετική εμπειρία.

Η διαδικτυακή συνάντηση οργανώθηκε στις 02/11/2023 και ώρα 12:00-13:00 από τους συντονιστές του προγράμματος EPAS για το Αριστοτέλειο Κολλέγιο κα. Παπαχρήστου Μαίρη (Φιλόλογο) και κ. Δάρδα Γιώργο (καθ. Πληροφορικής).