Η Ημέρα Ευτυχίας στο πλαίσιο του Δικτύου Σχολείων της Unesco – ASPnet School για το Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Στο πλαίσιο του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της Unesco – ASPnet School οι μαθήτριες και οι μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας σε συνεργασία με το 2ο  Γυμνάσιο Χαλκίδας και την υποδιευθύντρια-συντονίστρια του προγράμματος,  κα. Τσομώκου Χριστίνα.

Συγκεκριμένα, το σχολείο μας επέλεξε  ως μορφή έκφρασης-εκδήλωσης της ατομικής και συλλογικής ευτυχίας τη μηνυματική και πολυσήμαντη δράση της δενδροφύτευσης. Στη δράση συμμετείχαν οι  μαθητές των τμημάτων Α3 και Β3 Λυκείου.

Κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές των δύο σχολείων επικοινώνησαν μέσω βιντεοκλήσης, για να υπάρξει διάδραση και αλληλογνωριμία των εκπαιδευτικών κοινοτήτων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας απήγγειλαν ποιήματα για την Ευτυχία και τη Φιλία.

Αρωγός στην όλη εκδήλωση ήταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Η δενδροφύτευση έγινε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 στο Πάρκο της οδού Παράλη, στην περιοχή Χαριλάου (Θεσσαλονίκης) και ώρες 10:00-12:30.

Τους μαθητές για το Αριστοτέλειο Κολλέγιο συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Παπαχρήστου Μαίρη (φιλόλογος, υπεύθυνη του προγράμματος ASPnet), Παπαζέτης Κωνσταντίνος (φιλόλογος, Υπεύθυνος Α’ τάξης Λυκείου) και Ιακωβίδης Γιώργος (Φυσικός).