ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ», K´ ΣΥΝΟΔΟΣ (2014-2015)

 Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κ Συνόδου (2014-2015) του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» (www.efivoi.gr) με τη συνεδρίαση των «εφήβων βουλευτών» σε Ολομέλεια, υπό την προεδρία της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Φέτος οι «έφηβοι βουλευτές» διαβουλεύτηκαν (σε ομάδες διαβούλευσης, σε επιτροπή και σε Ολομέλεια) για το θέμα των διακρίσεων στον χώρο του σχολείου. Επίσης, απηύθυναν επίκαιρες ερωτήσεις για θέματα παιδείας στην υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, κυρία Ευφροσύνη-Αγγελική Κιάου.

Τέλος, κατά τη συνεδρίαση σε Ολομέλεια οι «έφηβοι βουλευτές» είχαν την ευκαιρία να θέσουν ποικίλα ερωτήματα σχετικά με θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Το τετραήμερο των εργασιών της Συνόδου πλαισιώθηκε από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις: οι «έφηβοι βουλευτές» επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, παρακολούθησαν παράσταση του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και μουσική εκδήλωση από σύνολα των μουσικών σχολείων Παλλήνης και Αλίμου στο Αττικό Θέατρο.