Μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας.

Οι μαθητές της Β’ τάξης του Αριστοτελείου Κολλεγίου Καραβελάκη Ελενα και Πάρης Στάθης θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (Ε.Κ.Ν.Ε.) στην ερχόμενη 98η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, η οποία θα λάβει χώρα στο Τρόμσο (Tromsø) της Νορβηγίας, το διάστημα 4 με 12 Μαρτίου 2023, όπως επίσης σε Διεθνή Φόρα και περιφερειακές και Εθνικές Συνόδους άλλων Εθνικών Επιτρόπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων σε όλη την Ευρώπη.

Η διάκριση αυτή προήλθε ύστερα από τη συμμετοχή τους στις εργασίες της 44ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής της Ε.Κ.Ν.Ε. που πραγματοποιήθηκε από 16 -19 Δεκεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Στις εργασίες συμμετείχε και η Χάρης Δράμπα, απόφοιτη του Αριστοτελείου Κολλεγίου και φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. ως Head Organiser. Η Χάρις συμμετείχε σε πολλά Διεθνή Συνέδρια του E.Y.P. και αποτελεί βασικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Η συμμετοχή των μαθητών  μας σε αυτές τις  εκπαιδευτικές δράσεις αναδεικνύουν την προσπάθεια του Αριστοτελείου Κολλεγίου να ενισχύσει τις ικανότητες και τις δεξιότητες των μαθητών. Παράλληλα, αποτελεί μία  βιωματική δράση που φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τις ευρωπαϊκές ιδέες και τη θεσμική συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως το εκλεγόμενο όργανο που αντιπροσωπεύει τους πολίτες της Ένωσης.

Η συμμετοχή των μαθητών μας στην Ε.ΚΝ.Ε. αποτελεί τη συνέχεια των δράσεων στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Τους μαθητές συντόνισε η φιλόλογος του Λυκείου κ. Παπαχρήστου Μαίρη.