Μαθητής του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στην 98η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Tromsø της Νορβηγίας.

Ο μαθητής του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Πάρης Στάθης συμμετείχε στην 98η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Tromsø της Νορβηγίας ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας.  Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε από τις 4-12 Μαρτίου 2023 με τη συμμετοχή 300 νέων Ευρωπαίων

Το θέμα της Διεθνούς Συνόδου του European Youth Parliament (EYP)  ήταν «Εξερευνήστε, ανταλλάξτε, πειραματιστείτε: Ενισχύοντας την περιέργεια των νέων». Στη Σύνοδο οι συμμετέχοντες νέοι εξερεύνησαν την περιοχή της Αρκτικής για να ανακαλύψουν βιώσιμες λύσεις και καινοτομίες. Ανταλλάξαν ιδέες στο όνομα της διεθνούς συνεργασίας και γνώρισαν την ιθαγενή κουλτούρα των Sámi σε ένα κέντρο για την πολιτιστική ευημερία.  Στόχος είναι της Συνόδου είναι η προώθηση της δημοκρατίας, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της ανεκτικότητας και της συνεργασίας τόσο σε περιφερειακό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην τελετή έναρξης κεντρικός ομιλητής, ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Eivind Vad Petersso και ακολούθησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρκ Ανγκέλ.

Ο μαθητής μας συμμετείχε στο committee on foreign affairs II, με θέμα: «in light of increased security concerns in the Arctic, how should European countries respond to their need for security, whilst trying to maintain a peaceful and stable region.».

Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του Αριστοτελείου Κολλεγίου συγχαίρει τον μαθητή Πάρη Στάθη για αυτή του την διάκριση και του εύχεται να διαπρέψει σε κάθε του βήμα.

Υπεύθυνη του προγράμματος Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων για το Αριστοτέλειο Κολλέγιο είναι η φιλόλογος του Λυκείου, κα Παπαχρήστου Μαίρη.