Νηπιαγωγείο Ριζαριού :Εικονική (Virtual)κινητικότητα του σχεδίου «Μy culture, your culture, our culture»

Εικονική (Virtual)κινητικότητα του σχεδίου «Μy culture, your culture, our culture»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία -αν και διαδικτυακά-η τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ ΚΑ2 “My culture, our culture, your culture” που υλοποιείται από το Νηπιαγωγείο Ριζαριού ,το οποίο κι έχει τον γενικό συντονισμό του σχεδίου με υπεύθυνη την προϊσταμένη του κ. Μαγκιώση Άννα.
Στο έργο συμμετέχουν σχολεία από Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία και Πορτογαλία
Η Virtual κινητικότητα διήρκεσε 6 ημέρες ( 7-05/2021 μέχρι και 12 /05/2021) κι εξετάστηκαν τα θέματα
1. O ρόλος και η σπουδαιότητα της πολιτιστικής εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο
2. Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου της λαϊκής παράδοσης στην πολιτιστική εκπαίδευση.
Περιελάμβανε επίσης ,εκτός του καλωσορίσματος από παιδιά κι εκπαιδευτικούς του Πολωνικού σχολείου, όπου και θα γινόταν η τελευταία φυσική κινητικότητα, παρουσιάσεις δραστηριοτήτων του έργου από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα καθώς και παρουσιάσεις σχετικές με μεθόδους διδασκαλίας που υποστηρίζουν την πολιτιστική εκπαίδευση στην προσχολική εκπαίδευση και καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των δραστηριοτήτων του έργου.
Την ευθύνη της διοργάνωσης της τηλεσυνάντησης είχε το πολωνικό σχολείο ,ενώ για τη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος συνεργάστηκαν από κοινού οι συντονιστές Ελλάδας και Πολωνίας.
  
  
 
 
 
Στόχος του σχεδίου είναι η καλλιέργεια πολιτιστικής συνείδησης στα παιδιά ,αρχίζοντας από πολύ μικρή ηλικία!
Μέσω της πολιτιστικής εκπαίδευσης τα παιδιά μπορούν να έχουν εμπειρία από διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ενώνουν ανθρώπους και χτίζουν γέφυρες ειρήνης και φιλίας.
Η πολιτιστική εκπαίδευση συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης και προετοιμάζει τον Ευρωπαίο πολίτη του αύριο που σέβεται τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες και θα είναι προετοιμασμένος να ενεργεί και να λαμβάνει σωστές αποφάσεις για ένα καλύτερο αύριο.
Ο βασικός σκοπός της πολιτιστικής εκπαίδευσης είναι να εκπαιδεύσει άτομα, ενσωματωμένα στην πολιτιστική ταυτότητα της σύγχρονης εποχής, να προσεγγίζουν με σεβασμό και κατανόηση σε διαφορετικούς πολιτισμούς, λόγω και αναγνώρισης του πολιτιστικού πλούτου και ποικιλομορφίας, βλέποντας τον πολιτισμό ως χώρο δημιουργίας, που οδηγεί σε οικονομικά και κοινωνικά βιωσιμότητα.
Επιμέλεια άρθρου : Άννα Μαγκιώση