Νηπιαγωγείο Ριζαριού : Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου )

Η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας.

https://blogs.sch.gr/niprizartri/category/εκδηλώσεις

Οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών είναι

-H Βελτίωση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη γλωσσική κληρονομιά της Ευρώπης και προώθηση της πλούσιας ποικιλομορφίας της, ενθαρρύνοντας το άνοιγμα στις διάφορες γλώσσες και πολιτισμούς.
– H Ενθάρρυνση των Ευρωπαίων πολιτών να αναπτύξουν την πολυγλωσσία (ικανότητα χρήσης διαφορετικών γλωσσών, ανεξαρτήτως προτύπων) για την επίτευξη ενός βαθμού επάρκειας σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται λιγότερο ή διδάσκονται λιγότερο.
-H Ενθάρρυνση και υποστήριξη της δια βίου εκμάθησης γλωσσών για προσωπική ανάπτυξη.

Για την ιστορία η πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2001 και αποτέλεσε το κυρίαρχο γεγονός της εκστρατείας «Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών 2001» που διοργανώθηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμμετείχαν εκατομμύρια άνθρωποι σε 45 κράτη μέλη  και η εκδήλωση  σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία ,τόση που  η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε, στα τέλη του 2001, να καθιερώσει  ετήσια εκδήλωση στις 26 Σεπτεμβρίου ως Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών.

Συμμετέχουμε κι εμείς σ'αυτή την όμορφη γιορτή και σαν ψηφιακό σχολείο που είμαστε φτιάξαμε μερικές αφίσες μέσω διαφόρων εργαλείων ιστού και μάλλον  καλά τα καταφέραμε!