Οι μαθητές/τριες της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας τιμούν τον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο σε μία εκδήλωση- αφιέρωμα στο έργο του

Οι μαθητές/τριες της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση- αφιέρωμα στο έργο του Μάνου Λοΐζου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο Φοίνικα Περιστερίου με τη συμμετοχή 750 μαθητών/τριών από τα σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί γεγονός ιδιαίτερης παιδαγωγικής και πολιτιστικής αξίας για τους μαθητές/τριες γιατί συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που σχετίζονται με την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης, την προστασία του περιβάλλοντος, την ισότιμη συνεργασία μεταξύ των μελών των κοινωνικών ομάδων, την εξάλειψη μορφών βίας και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται ως καινοτόμος καθώς 750 μαθητές/τριες από 35 διαφορετικά σχολεία εκπαιδεύονται σε διαφορετικό χρόνο και τόπο και συγχρονίζονται με τη βοήθεια των 21 εκπαιδευτικών Μουσικής από τα σχολεία τους.  Την Τρίτη 30 Μαΐου θα βρεθούν για πρώτη φορά όλοι μαζί στη σκηνή του Θεάτρου Φοίνικα για να αποδώσουν το σπουδαίο έργο του Μάνου Λοΐζου. Η ρυθμική και μελωδική απόδοση οργανώνεται με πρόβες από την ορχήστρα των  εκπαιδευτικών Μουσικής, οι οποίοι στη συνέχεια την εφαρμόζουν στους μαθητές/τριές τους.