Ολοκλήρωση Εράσμους+,ΚΑ1 από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ1 με κωδικό 2020-1-EL01-KA102-078178 επιμόρφωσης μαθητών και εκπαιδευτικών με θέμα: «Learning pathways through work-place and professional development»
Δεκαπέντε μαθητές από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών τοποθετήθηκαν για δύο εβδομάδες σε επιχειρήσεις ανάλογα με τον τομέα τους, στη Βαρκελώνη. Οι μαθητές, που συμμετείχαν, φοιτούν στους τομείς Οικονομίας- Διοίκησης, Πληροφορικής, Γεωπονίας, και Μηχανολογίας. Παρακολούθησαν εργασίες και απόκτησαν γνώσεις για οργάνωση, διοίκηση και μηχανοργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για αειφορική παραγωγή προϊόντων (μπύρα, σοκολάτα, καφές, οίνος) και εφαρμογή συστημάτων ασφάλειας τροφίμων, για γραμμή παραγωγής δίκυκλων ηλεκτρικών οχημάτων και τεχνικό έλεγχο ποιότητας, για εγκατάσταση και συντήρηση ηλιακών και φωτοβολταϊκών συστημάτων και υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κτίρια, για Αυτοματισμούς KNX σε κτίρια και Συστήματα Διαχείρισης κτιρίων (BMS).
Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος πέντε εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν εβδομαδιαίο κύκλο μαθημάτων στην Πράγα της Τσεχίας, με κεντρικό θέμα το παιχνίδι ως εργαλείο μάθησης.
Στη διάρκεια των σεμιναρίων συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια μαζί με συναδέλφους από άλλες χώρες και απόκτησαν γνώσεις για την εφαρμογή της μεθόδου της παιχνιδοποίησης της μάθησης στην τάξη. Εξοικειώθηκαν με ανάλογα καινοτόμα παιδαγωγικά εργαλεία, που κάνουν τα διδακτικά τους αντικείμενά πιο ελκυστικά στους ενήλικες μαθητές τους και τα έχουν, ήδη, ενσωματώσει στη διδασκαλία τους.
Οι συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το σύνολο της εμπειρίας τους, που περιλάμβανε και γνωριμία με σημαντικά αξιοθέατα των χωρών που επισκέφτηκαν. Καλλιέργησαν το πολιτισμικό τους υπόβαθρο, ανάπτυξαν τη δεξιότητά τους να κατανοούν την διαφορετικότητα και ενίσχυσαν την αίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη.