Όταν η ευημερία και η βιώσιμη ανάπτυξη ξεκινά από την παιδεία

Οι πιο αρμόδιοι και κορυφαίες προσωπικότητες διεθνούς κύρους καλούνται να αναλύσουν το ρόλο της παιδείας στη διαμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας του αύριο και το πώς θα πρέπει να ανταποκριθεί σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πρόκειται να δώσει το στίγμα και την ανάγκη μεταρρυθμιστικών αλλαγών. Το Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου. Το Φόρουμ, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, φιλοξενεί για αυτό το ευαίσθητο και ταυτόχρονα δυσεπίλυτο ζήτημα, διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο.

Ο Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θα αναφερθεί στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και επανασχεδιασμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στη συζήτηση θα συμβάλλουν οι Δημήτρης Μπερτσιμάς, Boeing Leaders for Global Operations Mgmt. Prof., Associate Dean for Business Analytics του MIT, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του “Δίκτυο” και πρώην υπουργός Παιδείας και ο Richard Hunter, Regius Professor of Greek and Classical Studies του Cambridge University. Έμφαση θα δοθεί στο ρόλο του εκπαιδευτικού συστήματος στη δημιουργία ταλέντου, όπως θα επισημανθεί από τους  Anthony Tattersall, Vice President EMEA της βρετανικής Coursera Inc., Phil Baty, Chief Knowledge Officer στο Times Higher Education της Βρετανίας και Λεωνίδα Κόσκο, Πρόεδρο, Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

 

Διαβάστε εδώ το Δελτίο τύπου :16.04.2021_Όταν η ευημερία και η βιώσιμη ανάπτυξη ξεκινά από την παιδεία