Πάμε eΝηπιαγωγείο

Οι εκπαιδευτικοί επτά Νηπιαγωγείων της Κέρκυρας (1ου  Νηπιαγωγείου, 8ου Νηπιαγωγείου, 12ου  Νηπιαγωγείου, 14ου Νηπιαγωγείου, Νηπιαγωγείο Καναλίων, Νηπιαγωγείο Ποταμού και  Νηπιαγωγείου Σινιών) θέλοντας να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τα νήπια και τους γονείς τους, στην ιδιαίτερη αυτή περίοδο, ανέλαβαν μια αξιέπαινη συνεργατική πρωτοβουλία, η οποία αξιοποιεί την εκπαιδευτική δράση eTwinning (Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση Σχολείων Ευρώπης).

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό Πρόγραμμα μέσα από το οποίο, οι συμμετέχοντες Νηπιαγωγοί, σχεδιάζουν και προτείνουν με ψηφιακά μέσα, παιγνιώδεις απλές δραστηριότητες, κατάλληλες για τη νηπιακή ηλικία, κρατώντας έτσι ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, η οποία έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από τους γονείς και τα παιδιά των Νηπιαγωγείων, τα οποία την υλοποιούν, οι μαθητές συμμετείχαν στην «καμπάνια του Ουράνιου τόξου», μια κίνηση που εξαπλώνεται ανά τον κόσμο σε μια προσπάθεια να μεταδοθεί το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας την εποχή της πανδημίας.

Η αφίσα με τα ουράνια τόξα των μαθητών κοσμεί τις κλειστές πόρτες των παραπάνω νηπιαγωγείων και στέλνει το μήνυμα: ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!