Πρακτική άσκηση μαθητών του ΕΠΑΛ Φαρσάλων στην Πορτογαλία με το πρόγραμμα Erasmus+

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+,  δράση KA1 ‘’Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης και Κατάρτισης’’, το Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας αλλά και την αναβάθμιση της σχολικής μονάδας, υλοποιεί το σχέδιο με τίτλο “ Η θεωρία στη πράξη : Επαγγελματική Κατάρτιση και Πρακτική σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ”.

Το σχέδιο αφορά την επαγγελματική ανάπτυξη 16 μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Φαρσάλων στις ειδικότητες Τεχνικός Οχημάτων του τομέα Μηχανολογίας (8 μαθητές) και Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής του τομέα Πληροφορικής (8 μαθητές).

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από 2 εκπαιδευτικούς  των αντίστοιχων ειδικοτήτων, θα μεταβούν στην πόλη Povoa de Varzim  της Πορτογαλίας (περιοχή Πόρτο) όπου θα πραγματοποιήσουν  πρακτική άσκηση – κατάρτιση σε επιχειρήσεις της ειδικότητας τους (2 μαθητές ανά επιχείρηση), από 17/11/2019 έως 02/12/2019 (16 ημέρες). Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης, οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν από τον Φορέα Υποδοχής (Euromob) πιστοποίηση γνώσεων Europass Mobility και θα έχουν την δυνατότητα, έτσι, να  δημιουργήσουν ένα Ευρωπαϊκό Βιογραφικό Σημείωμα.

Η παιδαγωγική ομάδα υποστήριξης που έχει συσταθεί από εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, έχει εργαστεί στην κατάλληλη ψυχολογική, επιστημονική και πολιτισμική προετοιμασία των συμμετεχόντων μαθητών ώστε να γίνει ομαλότερη η ένταξη τους  στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας υποδοχής (Πορτογαλία).

Εκτός της απόκτησης επαγγελματικών γνώσεων μέσω της κατάρτισης, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον πολιτισμό της Πορτογαλίας, με πολιτιστικές επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις Πόρτο, Μπράγκα, Γκιμαράες και Λισαβόνα.