ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ TOY ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ «ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ» – ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ TOY ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ «ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

Για να ακούσετε το παραμύθι πατήστε εδώ:    https://www.youtube.com/watch?v=rUjWQXN5Bcc

 

Το παιδικό βιβλίο «Ένα παράξενο ταξίδι στο διάστημα» και η ψηφιακή αφήγηση με avatars δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου ερευνητικού και καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Ταξίδι στη βιβλιοχώρα της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας» από τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας σε συνεργασία  με το ΤΕΕΑΠΗ (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία) του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ Νεκτάριο Στελλάκη.

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα δημιουργικής γραφής τριών συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων της Ανδρίτσαινας, του Καλλικώμου και των Κρεστένων. Μπορούν άραγε τρία νηπιαγωγεία να συνεργαστούν και να φτιάξουν μαζί με τα παιδιά τους ένα παραμύθι, να δοκιμάσουν να πουν μια δική τους ιστορία; Μπορούν! Αρκεί οι νηπιαγωγοί να εμπιστευτούν την παιδική φαντασία που ακόμα είναι ανόθευτη και πλούσια και να έχουν μεράκι και όρεξη!

Το βιβλίο επιμελήθηκαν οι: κ. Σταματία Κοτρέτσου, κ. Αθανασία Βασιλοπούλου, κ. Ευανθία Κοντογούρη, κ. Χριστίνα Πρίνου, κ. Αθανασία Τσιόντζιου και το κόστος έκδοσης ανέλαβε η κ. Ελένη Σπυράκη, κ. Λίλη Τσίγκου και κ. Ρωξάνη Τσίγκου εις μνήμην της Ντίνας Αιλιανού-Τσίγκου. Φιλολογική επιμέλεια: κ. Στυλιανή Θάνου.

Τον συντονισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας Δρ Σταματία Κοτρέτσου.

Δημιουργοί του παραμυθιού τα νήπια:

Νηπιαγωγείο Ανδρίτσαινας: Μαρία Τζατζάκη, Μαρία Πανταζή, Βιολέτα Νάσι, Αμτζέντ Ρεάζ Μοχάμεντ-Ιάκωβος.

Νηπιαγωγείο Καλλικώμου: Ασημακόπουλος Παύλος, Ζωγόγιαννης Τρύφωνας, Νικολόπουλος Κωνσταντίνος, Κριαράς Επαμεινώνδας, Μπρίβιδας Γεώργιος, Σαγρής Ηλίας, Τσιούτας Χαράλαμπος, Νάνος Δημήτριος, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Τσούρας Σπυρίδων, Πολυζωγοπούλου Άννα, Πολυτσοπούλου Ιωάννα.

Νηπιαγωγείο Κρεστένων: Γιακουμής Γεώργιος, Γιακουμής Κωνσταντίνος, Κατσιγιάννης Χρήστος, Σιοσιός Γεώργιος, Κανούσι Σπύρος, Σταυροπούλου Νικολία, Δημητρούλης Ιωάννης-Παναγιώτης, Μιχαλοπούλου Σοφία, Σκούφη Ιωάννα, Πρίνου Ελευθερία, Πρίνου Νίκη, Σταματελοπούλου Δήμητρα, Γεωργιόπουλος Αλέξιος, Κολαϊτη Ευγενία, Σαραντόπουλος Άγγελος-Αθανάσιος, Κωλέτης Ανδρέας, Γρηγορόπουλος Γρηγόριος, Ντουσέ Δανάη.