Ψηφιακή Ημερίδα Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων STEAM & Διαπολιτισμική Εκπαίδευση Πρακτικές και Δράσεις από το πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1 «Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Εμπειρία»

Τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, ψηφιακή ημερίδα με θέμα  “STEAM & Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Πρακτικές και Δράσεις από το πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1 «Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Εμπειρία»”. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς παρακολούθηση καθώς θα μεταδίδεται ζωντανά (17:00-20:30) από το YouTube στο σύνδεσμο:

https://youtu.be/FfNWo3B6Ciw.

Η Ψηφιακή Ημερίδα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, μετά την υποδοχή των προσκεκλημένων ομιλητών, θα παρουσιαστούν οι άξονες του προγράμματος Erasmus+ KA1 “Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Εμπειρία” και ακολούθως θα γίνουν εισηγήσεις για το STEAM, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση καθώς και για τα νέα προγράμματα Erasmus+. Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές και ψηφιακά εργαλεία, με τα οποία οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μπορούν να εμπλουτίσουν τη διδακτική τους παλέτα.

 

 

Αφίσα εκδήλωσης:  https://atheo.sites.sch.gr/events/KA1Event/KA1Poster2020.jpg

Πρόγραμμα εκδήλωσης:  https://atheo.sites.sch.gr/events/KA1Event/KA1EventProgram2020.pdf

Πρόσκληση: https://atheo.sites.sch.gr/events/KA1Event/KA1Invitation2020.jpg

 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

-Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και

-H αντιπρύτανης Παν. Δυτικής Αττικής, Ευσταθία Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, Προέδρος ΕΠ.Ε.Σ. των Ραλλείων Π.Δ.Σ, και Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος δια βίου μάθησης «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - Δημιουργικότητα και Νέες Τεχνολογίες»

Κεντρικοί ομιλητές:

-Δρ. Σαράντος Ψυχάρης, Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ στο γνωστικό αντικείμενο «Εκπαιδευτικές Εφαρμογές των Υπολογιστικών Επιστημών», Πρόεδρος της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM

-Δρ. Βασιλική Παπαδοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου ΠΕ70, 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

-Μαρία Ξαρχουλάκου, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης IKY/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του προγράμματος:

Αγγελική Θεοδόση ΠΕ86,  Μαρία Ρέλλια ΠΕ06, Βασιλική Γκανά ΠΕ70, Αργυρώ Μπουρού ΠΕ70, Ξανθή Καρανταΐρη ΠΕ70, Θεόδωρος Κόρακας ΠΕ79

Διευκρινίσεις σχετικές με την Ψηφιακή Ημερίδα: atheodosi.sch@gmail.com

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ