Προβολή της ταινίας Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (Scrooge: A Christmas Carol) στα επτά θεματικά μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ

Φέτος τα Χριστούγεννα, ας μην τσιγκουνευτούμε την αγάπη!

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα συμπράττουν, με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό για τη 200ή επέτειο από τη γέννηση του σπουδαίου Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς (1812-1870). Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 11:30 π.μ., στα επτά θεματικά μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ θα προβληθεί η κλασική ασπρόμαυρη ταινία Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (Scrooge: A Christmas Carol). 

 

Το έργο αφηγείται την ιστορία του άκαρδου και άπληστου τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο οποίος απεχθάνεται τα Χριστούγεννα. Όμως, μετά από ένα απρόσμενο συμβάν, μεταμορφώνεται σταδιακά σε ευγενικό, καλόκαρδο και φιλεύσπλαχνο άνθρωπο. Η ταινία του Μπράιαν Ντέσμοντ Χερστ (παραγωγής 1951) έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη κινηματογραφική διασκευή για το μυθιστόρημα του Κ. Ντίκενς Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Carol), από τα δημοφιλέστερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ταινία, που αποδίδει ιδανικά το μείγμα φόβου, μετάνοιας, διασκέδασης και λύτρωσης μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα της ιστορίας. Η συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία, κατάλληλη για μικρούς αλλά και μεγάλους, θα ταξιδέψει μέσω του Δικτύου Μουσείων του ΠΙΟΠ από τη Θράκη έως την Πελοπόννησο και από τη Θεσσαλία έως τα νησιά του Αιγαίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μεγαλύτερους να τη θυμηθούν και στους νεότερους να την ανακαλύψουν.

Την ημέρα της προβολής, η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Ιδρύματος: Μουσείο Μετάξης (Σουφλί), Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (Δημητσάνα), Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Σπάρτη), Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας (Αγία Παρασκευή Λέσβου), Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (Βόλος), Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου), Μουσείο Περιβάλλοντος (Στυμφαλία) - τα οποία θα είναι ανοικτά από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Βρετανικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του διεθνούς εορταστικού προγράμματος Dickens 2012. Νωρίτερα την ίδια μέρα, από τις 10 έως τις 11.30, και πάλι σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες, εναρμονισμένες στο πνεύμα των εορτών. Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να έρθουν με τις οικογένειές τους σε όποιο από τα επτά μουσεία βρίσκεται στην περιοχή τους, και να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες από διάφορα υλικά για να στολίσουν το Μουσείο ή το σπίτι τους, να φτιάξουν παραδοσιακά γλυκά και να τραγουδήσουν τα κάλαντα. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς Δ/νση: Αγγ. Γέροντα 6, Αθήνα 105 58, Τ: 210 3218015, 210 3218020-23 Fax: 210-3218145, e-mail: piop@piraeusbank.gr, URL: www.piop.gr Βρετανικό Συμβούλιο Δ/νση: Πλατεία Κολωνακίου 17, Αθήνα 106 73, Τ: 210 3692336, Fax: 210 3614658 http://www.britishcouncil.org/greece-arts-and-culture-dickens-2012.htm

http://www.dickens2012.org