Συμμετοχή του 16ου Πειραματικού Δ. Σχ. Λαμίας σε έργο etwinning με τίτλο “Stay Connected Not Dependent”

Το 16ο ΠΕΙ.Σ. Λαμίας συμμετείχε σε έργο Etwinning με τίτλο "Stay Connected Not Dependent". Συμμετείχαν μαθητές/τριες από την Ε΄ τάξη του σχολείου μας, έπειτα από την έγγραφη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Έχει παρατηρηθεί ότι ο ψηφιακός εθισμός, ο οποίος έχει αυξηθεί με τον Covid-19, μειώνει τις δεξιότητες ενσυναίσθησης και επικοινωνίας και εμποδίζει τη νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Στην ψηφιακή εποχή που χαλαρώνει τους κοινωνικούς δεσμούς, δόθηκε προσοχή στην κατάλληλη χρήση των ψηφιακών εργαλείων. Επίσης μέσα από τις δραστηριότητες που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου δόθηκε έμφαση στην υγιή και σωστή χρήση των διάφορων ψηφιακών πόρων.

Τα παιδιά χρησιμοποίησαν διάφορα ψηφιακά εργαλεία για να δημιουργήσαν τα δικά τους έργα με οδηγό τη φαντασία τους. Παίξαμε παραδοσιακά παιχίδια, δημιουργήσαμε ψηφιδωτά από τις δικές τους ζωγραφιές, είδαμε και μάθαμε τη λογική του παιχνιδιού Sudoku, ανταλλάξαμε ευχές με τους συνεργάτες των σχολείων του εξωτερικού, αναπολήσαμε στιγμές κοιτώντας τα οικογενειακά άλμπουμ, περιηγηθήκαμε εικονικά στην Εθνική Πινακοθήκη, δημιουργήσαμε ψηφιακές αφίσες και βίντεο.

Επικοινωνήσαμε διαδικτυακά με τους μαθητές/τριες συνεργάτες μας από τα σχολεία του εξωτερικού και συστηθήκαμε παρουσιάζοντας τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, κάτι που έκαναν και εκείνοι με τη σειρά τους!

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, είδαμε τρόπους να χρησιμοποιούμε συνετά το Διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του, χωρίς να είναι αυτοσκοπός,  γεγονός που είναι εναρμονισμένο με το ΑΠΣ του μαθήματος ΤΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο.

Ελπίζουμε και σε μελλοντικές όμορφες συνεργασίες προς όφελος των μαθητών/τριών μας!

Υπ. εκπ/κός: Σόρκου Ευτυχία, κλ. ΠΕ86