Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με θέμα “Make the chemistry sexy”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus+ “Make the chemistry sexy”, όπου συμμετείχε το σχολείο μας μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία από Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία και Τουρκία. Όλα τα σχολεία χαρακτήρισαν ως θετική την ατμόσφαιρα που υπήρχε στα σχολεία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, επίσης η πλειοψηφία των μαθητών απάντησε ότι το project συνέβαλε στη βελτίωση της ατμόσφαιρας στο σχολείο. Σε κάθε συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από κάθε σχολείο. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες και ένιωσαν την ζεστή, φιλική φιλοξενία.
Οι μαθητές δήλωσαν ότι η καλύτερη εμπειρία τους από το πρόγραμμα, ήταν η συνεργασία με τους συμμαθητές τους, η προετοιμασία τους πριν από κάθε συνάντηση και οι γνώσεις που απέκτησαν για τις εταιρικές χώρες μέσω του προγράμματος.
Οι περισσότεροι μαθητές βρήκαν φίλους από άλλες χώρες με τους οποίους εξακολουθούν να έχουν επικοινωνία. Επίσης έκαναν καλή πρακτική εξάσκηση στ’ αγγλικά τους, αφού η επίσημη γλώσσα επικοινωνίας ήταν η αγγλική.
Οι μαθητές μας είχαν αξέχαστες εμπειρίες, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, επίσης οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, σε επαγγελματικό επίπεδο να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα διοίκησης και οργάνωσης της εκπαίδευσης αλλά και για θεμελιώδη ζητήματα παιδαγωγικής και διδακτικής.
Τέλος οι περισσότεροι μαθητές πιστεύουν ότι μέσω του προγράμματος Erasmus+, ενισχύεται η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και θα ήθελαν πάρα πολύ να συμμετέχουν και σε άλλα τέτοια ευρωπαϊκά προγράμματα.
Εκτίμησή μας είναι ότι το πρόγραμμα ήταν πετυχημένο από όλες τις πλευρές του. Όλα τα συμπεράσματα και όλες οι εργασίες, τοποθετήθηκαν σε μια πλατφόρμα όπου είναι επισκέψιμη από όλους https://matches2017.jimdo.com/