Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Ρόδου στο πρόγραμμα etwinning «Γυναίκες του 1821»

Το σχολείο μας, στα πλαίσια του προγράμματος eΤwinning, συμμετέχει με μαθητές από τα τμήματα Β1 και Β2 στο project  “ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ 1821”.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από σχολεία όλης της  χώρας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, διερευνούν τη ζωή και τη δράση Γυναικών του 1821 σε διασχολικές ομάδες, δημιουργούν on line games και e−books, ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις μεταξύ τους και με τα άλλα σχολεία, μαθαίνουν για την ιστορία του τόπου τους ερευνώντας, γράφοντας, σχεδιάζοντας και φωτογραφίζοντας!

Το  eΤwinning προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εφαρμογή καινοτομιών και δημιουργικής μάθησης στη διδακτική πράξη μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει. Οι μαθητές επωφελούνται από τη συνεργασία που έχουν με τα άλλα σχολεία, βγαίνουν από τα στενά όρια της τάξης και η γνώση αποκτά άλλη διάσταση...

΄Ηταν μια εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα εμπειρία που συνάρπασε παιδιά και εκπαιδευτικούς καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Προσδοκούμε και σε ανάλογες δράσεις του χρόνου!

Οι μαθητές: Αρχαγγελίδης Βασίλης, Γκουγκουστάμου Μαριτίνα, Ζέκιο Σαββίνα, Κυπριώτη Ρέα, Κωστάκη Ειρήνη, Παναγιωτοπούλου Μαρία

Οι εκπαιδευτικοί: Μαρίνος Ανδρέας, Βροντάκη Αναστασία, Κλειτσίκα Αφροδίτη