ΤΙΜΗ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ για το ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο μας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας “ΤΙΜΗ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ για το ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο μας” την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, για τον αποχαιρετισμό των απερχόμενων Διευθυντών και Υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων, και την υποδοχή των νέων Διευθυντών που αναλαμβάνουν το ερχόμενο σχολικό έτος.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κο Νικόλαο Ζέρβα, «το δημόσιο σχολείο εξελίσσεται, προσαρμόζεται στο πνεύμα και τις απαιτήσεις της εποχής του και συμπορεύεται με την πρόοδό της. Συνεχίζει να παρέχει πολύπλευρη γνώση, να αξιοποιεί την τεχνολογία και τα εκπαιδευτικά εργαλεία, να ενσωματώνει νέους θεσμούς και να γίνεται ένα Δημόσιο σχολείο πιο σύγχρονο, πιο συμπεριληπτικό που μέσα από το αναλυτικό πρόγραμμα, τις δραστηριότητες και την υλοποίηση πλήθους εκπαιδευτικών προγραμμάτων συμβάλλει καθοριστικά στην ολόπλευρη εξέλιξη των μαθητριών και των μαθητών του, καθώς και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών του και των στελεχών του».

Αυτό αποδεικνύουν περίτρανα και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση με την αποτίμηση δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Λάρισας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αποτίμησης, στα σχολεία της ΔΔΕ Λάρισας υλοποιήθηκαν:

  • 257 Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με συμμετοχή 5.300 Μαθητών-Μαθητριών

Συγκεκριμένα σε 53 σχολικές μονάδες υλοποιήθηκαν 143 Προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων, 70 Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 32 Αγωγής Υγείας και 12 Αγωγής Σταδιοδρομίας. Τα προγράμματα αυτά υλοποίησαν 650 Εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή 3.200 Μαθητών/τριων ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ και 2.100 Μαθητών/τριων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

  • 16 Τοπικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Δράσεις σε συνεργασία της ΔΔΕ Λάρισας με Τοπικούς Φορείς, με συμμετοχή 14.664 Μαθητών-Μαθητριών

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με την εμπλοκή 775 Εκπαιδευτικών και τη συμμετοχή 14.664 Μαθητών και Μαθητριών συνολικά, από τα περισσότερα σχολεία της ΔΔΕ Λάρισας. Οι συγκεκριμένες δράσεις εκπονήθηκαν, εγκρίθηκαν σύμφωνα με το πρότυπο του ΙΕΠ, και υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στο πλαίσιο της συμβολής στην εξωστρέφεια του Δημόσιου Σχολείου, με τη συνεργασία Τοπικών Φορέων όπως η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Λαρισαίων και το Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, ο ΟΚΑΝΑ, η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στη Λάρισα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας, οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων, η ΠΑΕ ΑΕΛ το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, ο ΕΟΔΥΑ και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης.

  • Δράσεις του Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με συμμετοχή 2.689 Μαθητών-Μαθητριών

Ενημέρωση περισσότερων από 2.689 μαθητών και μαθητριών Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ και Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό μέσα από ημερίδες και ειδικές παρουσιάσεις στα σχολεία και διενέργεια ατομικών διαγνωστικών τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Στην εκδήλωση έγινε μια συνοπτική προβολή δράσεων σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Λάρισας που υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2022-2023, και επίσης απονεμήθηκαν Βραβεία Συμμετοχής στις 36 σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στη δράση «Και εγώ Νοιάζομαι… Ανακυκλώνω τώρα ρούχα και παπούτσια» που οργάνωσε η ΔΔΕ Λάρισας στο πλαίσιο της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ - EWWR 2022» του ΕΟΑΝ. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό σύνολο

Η εκδήλωση Τιμής και Αναγνώρισης του Δημόσιου Σχολείου φώτισε το δημιουργικό κομμάτι της εκπαίδευσης που δεν αφορά στο αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας μαθημάτων αλλά εν τούτοις το συνεπικουρεί, περιλαμβάνει δράσεις, διακρίσεις σε διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, που είναι εκτός ωρολογίου προγράμματος, για αυτό και εμπεριέχουν αγάπη, δημιουργικότητα, καινοτομία, πολλή διάθεση και ζήλο, τόσο από την πλευρά των μαθητών, αλλά κυρίως από την πλευρά των εκπαιδευτικών που τους κινητοποιούν και τους εμπνέουν.

Το Δημόσιο Σχολείο, για να μπορεί να προσφέρει ένα πολυποίκιλο εκπαιδευτικό έργο στους μαθητές/τριες του και στην κοινωνία πρέπει να διέπεται από την κουλτούρα της συνεχούς μάθησης, της καινοτομίας και της εξέλιξης. Όλα αυτά, εν πολλοίς, τα διαμορφώνει, τα ενθαρρύνει και τα στηρίζει ο Διευθυντής και η Διευθύντρια του κάθε σχολείου και παράλληλα τα ενστερνίζονται και τα καλλιεργούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Αυτό το Δημόσιο Σχολείο υπηρετούν και όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, που με την ουσιαστική συμβολή τους προσπαθούν να υποβοηθούν και να μεγεθύνουν το έργο του.

Το Δημόσιο Σχολείο, έχει πρόσωπο και ψυχή …. έχει το πρόσωπο και την ψυχή των εκπαιδευτικών που το απαρτίζουν, το πρόσωπο και την ψυχή των Διευθυντών και Διευθυντριών, στελεχών, Διοίκησης, και Συμβούλων, των μαθητών και των μαθητριών που φοιτούν και αποφοιτούν αλλά και το πρόσωπο και την ψυχή όλων των ανθρώπων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας που συνδράμουν καθημερινά στο έργο του.

Τιμή και Αναγνώριση λοιπόν, και ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους αυτούς που συνεργάζονται με την ψυχή τους για το καλό του Δημόσιου Σχολείου.

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ

https://www.onlarissa.gr/2023/06/21/i-dde-larisas-apochairetise-tous-aperchomenous-diefthyntes-kai-kalosorise-tous-neous-ekdilosi-timis-kai-anagnorisis-sto-mousiko-scholeio-foto-vinteo/

https://paidis.com/2023/06/24/%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%B9/

https://www.formedia.gr/2023/06/23/timi-kai-anagnorisi-gia-to-dimosio-scholeio-mas-apo-ti-defterovathmia-ekpaidefsi-larisas/

https://www.thenewspaper.gr/2023/06/21/%CE%B7-%CE%B4%CE%B4%CE%B5-%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%87/

https://www.larissanet.gr/2023/06/21/larisa-apochairetisan-tous-aperchomenous-diefthyntes-ypodiefthyntes-ypodechthikan-tous-neous-fot-vinteo/

 

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ