Το 10ο Γυμνάσιο Λάρισας…«σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία»!

Στην πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας, εκεί που χτυπά ο νεανικός σφυγμός της πόλης, μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έκαναν τη θεωρία, πράξη!
Την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 ομάδες μαθητών έστησαν μικρά εργαστήρια μπροστά από την Ιατρική Σχολή Λάρισας και ενημέρωναν τους Λαρισαίους συμπολίτες πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα,καθώς και σε πρακτικές που εφαρμόζουν οι Φυσικές Επιστήμες για τη λύση προβλημάτων της καθημερινής μας ζωής.

Οι “μικροί επιστήμονες” του 10ου Γυμνασίου Λάρισας συμμετείχαν και φέτος στην εκδήλωση “Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία 2019” παρουσιάζοντας πειράματα και κατασκευές από τις Επιστήμες της Φυσικής, Βιολογίας και Χημείας, όπως Κονιάματα – Κατασκευή διακοσμητικών από περλιτοκονίαμα, Μονογονική αναπαραγωγή φυτών, Εισπνοή/Εκπνοή, Φρέσκο αυγό, Το αυγό στο μπουκάλι, η Κούπα του Πυθαγόρα, Μεταφορά υγρού σε τρύπιο μπουκάλι κα. Τους μαθητές και τις μαθήτριες καθοδήγησαν οι καθηγητές των Φυσικών Επιστημών του σχολείου κ.κ. Περάκη Άντα και Παπανικολάου Νίκος.
Τη φετινή «Γιορτή της Γνώσης»διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών [ΕΚΦΕ] Λάρισας.