Το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων για δεύτερη χρονιά στους Τελικούς του διαγωνισμού F1 in Schools

F1 in Schools

1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων

Οι μαθητές  του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων για δεύτερη συνεχή χρονιά διαγωνίστηκαν στα προκριματικά του  διεθνούς διαγωνισμού ‘’F1 in schools’’ ο οποίος διεξάγεται εδώ και 13 χρόνια – υπο την αιγίδα της F1- και προκρίθηκαν στους Εθνικούς Τελικούς της διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας την 16η θέση. Η ομάδα μας Pole Position, αποτελείται από τον Θάνο Ρούσσο αρχηγός, στην οποία επίση συμμετέχουν ο Οδυσσέας Τσιρίκος, Γιάννης Γιαννακάκος, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Δημήτρης Στρατής,  Νίκος Σαρδέλης, Μάριος Λαμπιδώνης και Παναγιώτης Λάτσης.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού οι μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και να συμμετέχουν σε αγώνα με ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο μινιατούρα από πολυαιθάνιο, συντονιζόμενοι γυμνάσια και λύκεια από όλη την Ευρώπη αλλα και τον υπόλοιπο κόσμο . Σκοπός της συμμετοχής είναι να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και δεξιότητες σχετικά με τη δημιουργία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα αλλά και να μάθουν την έννοια του επιχειρείν, μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Πρόκειται για ένα διεθνή εκπαιδευτικό διαγωνισμό τεχνολογίας, ο οποίος διενεργείται σε 34 χώρες του κόσμου, συμμετέχουν 17.000 περίπου μαθητές ηλικίας 9 -19 ετών και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα S.T.E.M. Education ( Science, Technology, Engineering, Mathematics) για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική, τα Μαθηματικά, το Marketing, τα Media και όχι μόνο. Οι μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οχήματα-μινιατούρες f1 χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ.

Όμως, εκτός από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αμαξιδίου, κάθε ομάδα πρέπει να καταρτίσει και να εκτελέσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο και στα social media, την συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτέρου για τον διαγωνισμό κ.α. Οι ομάδες αξιολογούνται από ειδικούς κριτές για το σύνολο των παραπάνω ενεργειών και η βαθμολογία τους προστίθεται στα αποτελέσματα των αγώνων ταχύτητας ώστε να προκύψουν οι τελικοί νικητές.

Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέφτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες..

Στόχος μας είναι να περάσουν καλά, να εντυπωσιάσουν, να μάθουν  και γιατί όχι, να κερδίσουν βραβείο και να συμμετέχουν στους Παγκόσμιους Τελικούς.

Οι Εθνικοί Τελικοί θα γίνουν και πάλι στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ www.ellak.gr που διέθεσε για ένα χρόνο τον 3d εκτυπωτή Ultimaker 2+, που μεταξύ άλλων θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του προγράμματος, εκτύπωση τροχών και αεροτομών.

Χορηγοί της ομάδας μέχρι αυτή τη στιγμή :

 

Καφέδες Ριζόπουλος
OINO SHIPBROKERS INTERN
OPTIΜΑ
Newport S.A.
Kalos Total Fashion Management
Αστρολογικό Εργαστήριο “Ουρανίτσα”
Φούρνος “Ευτυχία”

 

ενώ στηρίζει ενεργά και ο Δήμος Βριλησσίων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα links http://www.f1inschools.gr/ και https://www.facebook.com/f1inschoolsgreece/ https://www.instagram.com/pole_position_f1is/?hl=el https://www.facebook.com/Pole-Position-572378569840789/?modal=admin_todo_tour https://twitter.com/PolePosition12