Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω στην Πορτογαλία με το έργο HESTIA

Λίγο πριν από τη λήξη του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ με τίτλο «HESTIA Helping Students In Acceptance», το οποίο συντονίζει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, αντιπροσωπεία του σχολείου μετέβη στη Λεϊρία της Πορτογαλίας για την τελευταία διακρατική συνάντηση έργου, κατά το διάστημα 19-24 Μαΐου.

Το πορτογαλικό σχολείο Jardim-Escola João de Deus υποδέχτηκε συνολικά 15 εκπροσώπους από τις εταιρικές χώρες Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο και Ολλανδία. Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω εκπροσώπησαν η Διευθύντρια, κα Χριστίνα Παπαδοπούλου, και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, κυρίες Εύα Γιατράκη, Μάγδα Ζερβού, Εύα Νάζου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε την καθιερωμένη εκδήλωση υποδοχής στο σχολικό αμφιθέατρο, όπου οι εταίροι παρουσίασαν τις χώρες και τα σχολεία τους, και απόλαυσαν τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου. Στις συνεδριάσεις της ομάδας έργου συζητήθηκαν όλα τα διαχειριστικά θέματα του έργου και οι τελικές δραστηριότητες του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, το σχολείο υποδοχής είχε αναλάβει τη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Καλλιέργεια της αποδοχής και της κατανόησης», στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι εταίροι με ομιλίες για την εμπειρία από την υλοποίηση του έργου στο σχολείο τους. Επίσης, οι εταίροι μας από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ παρουσίασαν την έρευνα που διεκπεραίωσαν στο πλαίσιο του έργου με δείγμα εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς, σχετικά με τις απόψεις τους σε θέματα μετανάστευσης και συμπερίληψης.

Για την προώθηση των στόχων του έργου HESTIA, επιδώσαμε το μανιφέστο με τις προτάσεις που έχουμε συντάξει για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση, στη Σύμβουλο Παιδείας και Νεότητας του Δήμου Λεϊρίας, κα Anabela Graça.

To πολιτιστικό πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε επίσκεψη στα γραφικά χωριά Όμπιντος και Ναζαρέ, με συνοδεία και ξενάγηση από εκπαιδευτικούς του σχολείου υποδοχής. Με αυτή τη συνάντηση, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα διακρατικών συναντήσεων του έργου HESTIA, καθώς αυτό οδεύει προς τη λήξη του, τον Αύγουστο 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο HESTIA μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο kavafisschool.wixsite.com/hestia και στο Facebook: Erasmus + Project "Hestia".