Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας στο Παρίσι με πρόγραμμα Erasmus+

Στο Παρίσι με το Πρόγραμμα Erasmus+  BiodiverCites europeennes

Συνεχίζοντας με σταθερά βήματα την ευρωπαϊκή του πορεία, το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus KA2 στο Παρίσι, από τις 14-21/11/21 με τίτλο “Βιοποικιλότητα στις ευρωπαϊκές πόλεις” στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Δράση KA2 “ BiodiverCites Europe’ennes: l' evolution continue” με κωδικό 2020-1-FRO1-KA229-080339-2 μαζί με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σχολείων από την Ιταλία, τη Φινλανδία και τη Γαλλία.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο, μέσα από την παρουσίαση της βιοποικιλότητας της πόλης τους, να ανακαλύψουν οι μαθητές πώς το περιβάλλον επηρεάζει τον ανθρώπινο πολιτισμό και πώς οι άνθρωποι διαμορφώνουν, προστατεύουν και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους. Οι τέσσερις κύριες ιδέες του project : φύση, πόλη, πράσινη ενέργεια, φιλία, αποτέλεσαν την έμπνευση για τις δραστηριότητες που έγιναν από το σχολείο   υποδοχής του Παρισιού. Οι μαθητές/τριες μας συνεργάζονται ψηφιακά μέσω της  πλατφόρμας e-Twinning. Με τη διαρκή ψηφιακή συνεργασία αλλά και με τις δια ζώσης διαπολιτισμικές συναντήσεις, που θα ακολουθήσουν σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, αναμένεται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν επικοινωνιακές, γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητες απαραίτητες για την μελλοντική επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκέφθηκαν σημαντικά μουσεία σχετικά με το θέμα του προγράμματος, όπως  τα Museum National d’ Histoire Naturelle και  Museum Quai Branly, παρακολούθησαν μαθήματα στο  College St. Exupery, έκαναν χορευτικές δραστηριότητες με θέα τον πύργο του Άιφελ και επισκέφθηκαν σημαντικά αξιοθέατα του Παρισιού, όπως Pantheon, Opera Garnier, Sacre Coeur, Museum de Louvre, ενώ εξερεύνησαν την οικολογική συνοικία Paris-Clichy και την συνοικία της Montmarte.

Η  εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας αποτελούνταν από εννέα μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και τρεις καθηγήτριες, την κ.  Αικατερίνη Μαντζώρου, Γαλλικής Φιλολογίας, την κ. Δέσποινα Καλπακίδου, Φιλόλογο και την κ. Αναστασία Γιαλαμά , Εικαστικών.

Στην εικόνα φαίνεται η αφίσα που σχεδίασαν οι μαθητές/τριες για την επίσκεψή τους στη Γαλλία.