Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο στο μαθητικό συνέδριο “Η Φυσική Μαγεύει”

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Αριστοτελείου Κολλεγίου ομάδα μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου συμμετείχε στο μαθητικό Συνέδριο «Η Φυσική Μαγεύει». Το Συνέδριο οργανώθηκε για 14η συνεχόμενη χρονιά από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής από τις 16-18 Δεκεμβρίου 2022.

Σκοπός του συνεδρίου αποτελεί η άμεση επαφή των μαθητών με Διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και η γνώση των εξελίξεων της Σύγχρονης Φυσικής.. Έτσι οι μαθητές εισάγονται με καινοτόμα εκπαιδευτική μέθοδο στη σύγχρονη επιστημονική γνώση, κατανοούν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, αποσαφηνίζουν τις έννοιες που τα συγκροτούν και αποκτούν κριτική και συνδυαστική σκέψη.

Μεταξύ άλλων οι μαθητές μας παρακολούθησαν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Νάστου Παναγιώτη, Καθηγητή Κλιματολογίας, Διευθυντή Εργαστηρίου Κλιματολογίας & Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Κλιματική Μεταβλητότητα και Άνθρωπος εποχή». Σε άλλη ενδιαφέρουσα συνεδρία ο  Ιακωβίδης Δημήτρης, απόφοιτος του σχολείου μας και δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου παρουσίασε με την κα. Πασχαλίδη Μαρίτσα την εργασία «CUBESATS: Μία σύντομη εισαγωγή στους Νανοδορυφόρους».

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα πειράματα και τα εργαστήρια που παρακολούθησαν κάτι που αποδεικνύει τη σημασία της καινοτομίας και της εναλλακτικής διαδικασίας στη μάθηση.