Το Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας στους νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής & Ανοιχτών Τεχνολογιών

Για τρίτη φορά φέτος το Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας διακρίνεται σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Μετά από το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας για την “Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020” με το τραγούδι “Ο Π@πάκης” και το χρυσό βραβείο στα “EDUCATION LEADERS AWARDS 2020” στην κατηγορία “Καινοτομία στη διδασκαλία” με το συνεργατικό έργο eTwinning “ Η Τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου-Art project Day”,το Νηπιαγωγείο Λίμνης είναι στους νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Ανοιχτών Τεχνολογιών με την ομάδα Happy Bots και το έργο “Παιχνίδι ανακύκλωσης με QR codes και σύνθημα “Για να σωθεί η Γη ανακυκλώνουμε σωστά όλοι μαζί”.

Τη συμμετοχή μας μπορείτε να τη δείτε αναλυτικά στη σελίδα της ΕΛ/ΛΑΚ ΕΔΩ

Το αποθετήριο μας στο Gidhub ΕΔΩ

Το βραβείο αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς τις εκπαιδευτικούς καθώς για πρώτη φορά ασχοληθήκαμε με τη ρομποτική, έναν τομέα εντελώς άγνωστο και πρωτόγνωρο. Χρειάστηκε να αφιερώσουμε πολλές ώρες αυτομόρφωσης, μελέτης και εθελοντικής επιμόρφωσης προκειμένου να αποκτήσουμε τις γνώσεις και την κατάρτιση και να πορευτούμε με τους μαθητές/τριες μας στα ελκυστικά μονοπάτια της Ρομποτικής. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αφοσίωση «μαθαίνοντας πως να μαθαίνουν» μέσα από το παιχνίδι και πλέον η ρομποτική είναι κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας στο σχολείο μας.

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!

[Το σχολικό έτος 2019-20 ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώθηκε στην Κλιματική Αλλαγή, δήλωσαν συμμετοχή 2000 μαθητές και 260 εκπαιδευτικοί με 243 ομάδες  από όλες τις περιφέρειες της χώρας και υπέβαλαν προτάσεις έργων ανοιχτών τεχνολογιών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Σε 205 ομάδες μαθητών που προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, χορηγήθηκε ο εξοπλισμός για να υλοποιήσουν το έργο τους].

Οι εκπαιδευτικοί:  Παρασκευή Μιλούλη, Αυγή Τουλκιαρίδου, Ιωάννα Αγιασοφίτη