Βράβευση του 8ου ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας στη σύνοδο κορυφής COP26 στη Γλασκώβη!

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου απευθείας σύνδεση με Γλασκώβη ανακοινώθηκε η βράβευση του 8ου  Δημοτικού  Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας,   ως Σχολείο Αριστείας για την Κλιματική Δράση.

Μόνο 250 σχολεία παγκοσμίως αναγνωρίστηκαν λόγω της έντονης δουλειάς τους για την κλιματική εκπαίδευση σε μια ολόκληρη σχολική προσέγγιση. Η αναγνώριση δόθηκε από το Cartoon Network Champions Climate and Climate Action Project σε ζωντανή τελετή  και παγκόσμια μετάδοση από το COP26 της Γλασκώβης. Τα αναγνωρισμένα σχολεία υπέβαλαν τις εργασίες τους για το περασμένο έτος και πληρούσαν εκτεταμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης μιας δέσμευσης για κλιματική εκπαίδευση και λύσεις μαθητών.

Δήλωση HRM πρίγκιπα William: «Χρειαζόμαστε τη δημιουργικότητα των νέων για να επισκευάσουμε τον πλανήτη μας. Πρέπει οι μαθητές να εφεύρουν και να καινοτομούν - να σκεφτούν πέρα από το πού βρισκόμαστε τώρα και να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον μας. ”

Για εμάς τη σχολική κοινότητα είναι μια μεγάλη αναγνώριση της δουλειάς  μας και του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία των πολιτών του κόσμου.

http://www.climate-action.info/schools-excellence