Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Καστέλλας στον Διαγωνισμό «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μας»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Σχολείο μας διακρίθηκε και βραβεύτηκε στο Διαγωνισμό "Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου" που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με τη στήριξη του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τα έργα των μαθητών μας διακρίθηκαν με ΕΠΑΙΝΟ στην κατηγορία των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το σχολείο μας είναι το μοναδικό σχολείο στην Εύβοια που διακρίθηκε, και το ένα από τα συνολικά πέντε που διακρίθηκαν στη Στερεά Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε το έργο μας εδώ: http://1821kastella.weebly.com/

και να παίξετε τα κουίζ, τα σταυρόλεξα, τα παζλ, αλλά και να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις μας.

Οι μαθητές του σχολείου μας ασχολήθηκαν με την ανάδειξη των γεγονότων και των κεντρικών προσώπων του τόπου μας, που συνέβαλαν στον Αγώνα των Ελλήνων για την Απελευθέρωση το 1821.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας δημιούργησαν εκπαιδευτική ιστοσελίδα, ψηφιακό επιτραπέζιο παιχνίδι, χορευτικό βίντεο και πραγματοποίησαν επισκέψεις σε ιστορικά σημεία της περιοχής μας. Πήραν συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης με Αρχαιολόγο και Λαογράφο και θαύμασαν φορεσιές της περιόδου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστέλλας "Αγγελής Γοβγιός".

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές όλων των τάξεων και στους εκπαιδευτικούς του σχολικού έτους 2020-2021: Βαρτζή Χριστόδουλο, Θεοδωρίδου Μαρία, Ιωαννίδου Ανδρομάχη, Ζιώγου Παρασκευή, Μπαμπέ Παναγιώτα. Δεληλίγκα Στεργιανή, Ανδριώτη Σοφία - Χριστίνα και Παπουτσή Βασιλική.

Ευχαριστίες στο Διευθυντή του Σχολείου, κο Γκουζίνη Δημήτριο, στον Αρχαιολόγο κο Καρατζά Νικόλαο, το Λαογράφο - Χοροδιδάσκαλο κο Γιορανίδη Βασίλειο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστέλλας "Αγγελή Γοβγιό", στους γονείς των μαθητών και στους συνάδελφους εκπαιδευτικούς που στήριξαν την προσπάθεια.