13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα»

Η πρωτοβουλία  Smoke Free Greece της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο  «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, ώρα 10:00 - 13:00, στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υπουργείου Παιδείας,  Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Πρόεδροι του Συνεδρίου θα είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, ο οποίος είναι Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Smoke Free Greece, και ο εκπαιδευτικός, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου.

Την Έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει η κα. Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Βουλευτής, κα. Λιάνα Κανέλλη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ανδρέας Νιγιάννης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Χριστάκις Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας.

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν πάνω από 400 μαθητές και κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές,  καλλιτεχνικές και μουσικές δραστηριότητες με θέμα "Διασκέδαση Χωρίς Κάπνισμα".  Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον 10ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ζωγραφικής "Διασκέδαση Χωρίς Κάπνισμα".

Τα έργα που θα βραβευτούν, θα εκτεθούν στο χώρο του συνεδρίου και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.smokefreegreece.gr.

Υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω livestreaming στο κανάλι της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στο YouTube, μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://www.youtube.com/watch?v=4o52wv5s_Fw