8ο Γυμνάσιο Αχαρνών – Σωματείο Διάζωμα – Δράση οι Μαθητές Ξεναγούν Μαθητές

Στο πλαίσιο του προγράμματος  του 80υ Γυμνασίου Αχαρνών “Ξεναγοί για μία μέρα”, που έχουμε εντάξει στη δράση του Σωματείου Διάζωμα “Οι μαθητές ξεναγούν μαθητές”, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καλαμάτα στις 13-15 Δεκεμβρίου όπου η ομάδα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, με το οποίο συνεργαζόμαστε, ξενάγησε την ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών στην Αρχαία Μεσσήνη.

Η συνάντηση μας με την ομάδα του 6ου Γυμνασίου είχε οριστεί το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου σε κεντρικό δρόμο κοντά στο το σχολείο τους, και από εκεί και οι δύο ομάδες μεταφερθήκαμε με πούλμαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η ημέρα, ελαφρά συννεφιασμένη, ήταν ιδανική για την περιήγηση και οι ξεναγοί μας, άψογα προετοιμασμένοι, μας ταξίδεψαν στη Μεσσήνη της Αρχαίας Ελλάδας. Είδαμε από κοντά το τείχος που περιέβαλλε τη Μεσσήνη, γνωρίσαμε το Θέατρο, το Ασκληπιείο, το Βουλευτήριο, το Ωδείο/Εκκλησιαστήριο, το ιερό Ίριδος και Σαράπιδος, την Κρήνη Αρσινόη, το Στάδιο και το Γυμνάσιο.

Το πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, οι μαθητές και των δύο σχολείων με ενθουσιασμό συμμετείχαν στην ξενάγηση και πραγματοποίησαν κοινές δραστηριότητες στο χώρο του Εκκλησιαστηρίου/Ωδείου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος σε εστιατόριο της περιοχής είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τα οράματά μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας στην Αθήνα την άνοιξη, όπου η ομάδα του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών θα ξεναγήσει την ομάδα της Καλαμάτας στο θέατρο Διονύσου και στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας.