Ανοιχτές Εκδηλώσεις & Εργαστήρια | Διγλωσσία και πολυπολιτισμός στην εκπαίδευση και την κοινωνία

Το Πολύδρομο ξεκινά μια σειρά συναντήσεων σε ένα νέο πρόγραμμα "θεματικών Παρασκευών", με σκοπό να καλύψουμε θέματα που θεωρούμε σημαντικά αλλά και να αξιοποιήσουμε τη σημαντική εμπειρία των μελών της επιστημονικής επιτροπής.

altaltΤο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις αλλά και κάποια εργαστήρια, όπως φαίνονται στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Πρόγραμμα Συναντήσεων – Θεματικές Παρασκευές

Παρασκευή, 6-8 μμ, Παιδαγωγική Σχολή, ΑΠΘ

Φεβρουάριος 17/2 "Συζητάμε για τη Διγλωσσία", Εισηγήτριες: Ρούλα Τσοκαλίδου/Αναστασία Γκαϊνταρτζή/Μαρία Παρασκευά

Μάρτιος 2/3 "Πολυπολιτισμικότητα και Λογοτεχνία", Εισηγήτρια: Σοφία Γαβριηλίδου, Εργαστήριο για τα μέλη της ομάδας

16/3 "Επικοινωνία, κεντρικό θέμα στο 5ο τεύχος Πολύδρομο, Εισηγήτρια: Βαλμπόνα Χυστούνα

23/3 "Ταξίδι στην Ανατολή", Για γαλλόφωνους. Το Πολύδρομο συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο

30/3 "Θεατρική Αγωγή και διαπολιτισμικότητα", Εισηγητής/Εμψυχωτής: Αντώνης Λενακάκης, Εργαστήριο για τα μέλη της ομάδας Απρίλιος

6/4 "Θέματα εκπαίδευσης/παιδαγωγικής", Εισηγήτριες: Εκπαιδευτικοί - Ερευνήτριες των προγραμμάτων που εφαρμόζονται στη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Συμμετοχή γονέων από το σχολείο αλβανικής γλώσσας του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών «Μητέρα Τερέζα»

27/4 "Το πρώτο μου βιβλίο για τη διγλωσσία". Παρουσίαση μέρους του Ελληνο-αραβικού πρότζεκτ , Διδακτική της αραβικής γλώσσας Εισηγητής: Πάνος Κουργιώτης

Δηλώστε συμμετοχή, στέλνοντας μήνυμα στο info@polydromo.gr. Παρακαλούμε να αναφέρετε ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας και το εργαστήριο, στο οποίο θέλετε να συμμετάσχετε. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας διότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Σχετικά με τις ανοιχτές συναντήσεις, προκειμένου να επιλέξουμε την κατάλληλη αίθουσα στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε 4 ημέρες νωρίτερα από την ανακοινωθείσα ημερομηνία της συνάντησης που επιλέγετε.