Έχουν χαθεί τα μηνύματά μου από το γραμματοκιβώτιό μου. Γιατί μπορεί να συνέβη αυτό;

Κατά τη χρήση των προγραμμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι η απώλεια των μηνυμάτων σας από το γραμματοκιβώτιό σας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή χρησιμοποιείτε ή χρησιμοποιήσατε κάποια στιγμή σύνδεση από κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  (πχ Outlook) με σύνδεση τύπου POP3.

Στη περίπτωση αυτή, αν δεν έχουν γίνει οι σωστές ρυθμίσεις στο Outlook, τα μηνύματα απομακρύνονται από το γραμματοκιβώτιο σας και έρχονται τοπικά στον υπολογιστή σας, οπότε αυτά τα μηνύματα πλέον δεν μπορείτε να τα δείτε από την πύλη του ΠΣΔ ή το webmail.sch.gr, ούτε από άλλον υπολογιστή με Outlook.

Για να μην συναντάτε αυτό το πρόβλημα  συνιστούμε να χρησιμοποιείτε  τύπο διακομιστή  IMAP στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Πρόσθετο σημαντικό πλεονέκτημα αυτή της επιλογής είναι θα  έχετε την ίδια εικόνα από το webmail και το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στην περίπτωση αυτή Θα πρέπει να καταργήσετε τον λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να τον ξαναδημιουργήσετε επιλέγοντας τύπο IMAP αντί για POP3.

Πριν από την κατάργηση του POP3 λογαριασμού είναι σημαντικό να κρατήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των μηνυμάτων σας στο πρόγραμμά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέγετε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας  τύπου POP3 τη διατήρηση ενός αντίγραφου των μηνυμάτων στον διακομιστή. Η λύση αυτή δεν συνίσταται καθώς το ΠΣΔ θεωρεί τη λύση λήψης αλληλογραφίας με POP3 παρωχημένη και είναι στις σκέψεις μας η κατάργηση της πρόσβασης αυτού του τύπου.