Δημοτικό Σχολείο Σαγεΐκων – Σχολική εφημερίδα: “Τι νέα;”

Το Δ.Σ. Σαγεΐκων τη σχολική χρονιά 2023 - 2024 πραγματοποίησε τη συγγραφή και την έκδοση του πρώτου τεύχους της σχολικής εφημερίδας με τίτλο «Τι νέα;», σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας η εφημερίδα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, πληροφόρησης, έναν τρόπον να ακουστεί η φωνή των ΡΟΜΑ μαθητών και μαθητριών μας στην τοπική κοινότητα και κατ’ επέκταση μία σοβαρή πρόταση και προσπάθεια για συμπερίληψη λόγω μη μεικτής φοίτησης μαθητών/τριών.
Μέσα από την εφημερίδα επιδιώξαμε την καλλιέργεια της κουλτούρας για συνεργασία, συλλογικότητα, ελεύθερη έκφραση, επικοινωνία, την ιδιότητα του ενεργού πολίτη που ενημερώνεται και
εκφράζει τη γνώμη του για τα τεκταινόμενα και τέλος να αποτυπωθεί η πραγματικότητα των μαθητών/
τριών του σχολείου μας. Επίσης αποτελεί καλή πρακτική για ενδυνάμωση στον γραπτό λόγο εξυπηρετώντας τον επικοινωνιακό σκοπό και κάνοντας πράξη τον σεβασμό στα δικαιώματα του παιδιού και στη σημαντικότητα των δικών τους σημαντικών νέων. Συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες συντάσσουν κείμενα για να διαβαστούν από τους/τις συμμαθητές/τριές τους.
Το περιεχόμενο της εφημερίδας καλύπτει ειδήσεις του σχολείου μας, ρεπορτάζ, έρευνα, δραστηριότητες
των μαθητών/τριών μας, εκδηλώσεις που οργανώσαμε και αντικατοπτρίζει το πνεύμα και τη δράση της
σχολικής μας κοινότητας. Τέλος για μία κοινότητα της οποίας η μητρική γλώσσα δεν έχει γραπτό κώδικα η εφημερίδα αποτελεί κίνητρο για εκμάθηση γραπτού κώδικα της ελληνικής γλώσσας και υιοθέτηση της κουλτούρας του γραπτού λόγου.

Την εφημερίδα μας θα τη βρείτε εδώ και στον ιστότοπο του σχολείου μας:

Υπεύθυνη για την υλοποίηση της δράσης και τη μορφοποίηση της εφημερίδας ήταν η εκπαιδευτικός Πετροπούλου Νικολέττα. Για τη συγγραφή κειμένων συνεργάστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας με τους/τις εκπαιδευτικούς: Πετροπούλου Νικολέττα (ΠΕ70), Τσίντζα Αντιγόνη (ΠΕ70), Κρίκη Πηνελόπη (ΠΕ70), Γεωργίου Μαριάννα (ΠΕ70), Κωστόπουλος Ανδρέας (ΠΕ70), Κανελλοπούλου Βασιλική (ΠΕ70), Σταθόπουλος Κλεομένης (ΠΕ70), Δαραμάρα Έλλη (ΠΕ70), Καρακαλπάκη Δανάη (ΠΕ70), Φαρμάκη Φωτεινή (ΠΕ11), Τζάνου Χριστιάννα (ΠΕ06), Λαμπρόπουλος Θανάσης (ΠΕ70), Μελισσαροπούλου Χαρά (ΠΕ30). Το λογότυπο της εφημερίδας δημιουργήθηκε από τον εκπαιδευτικό Σταθόπουλο Κλεομένη (ΠΕ70).