Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη θεολόγων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών “Παράθυρο στον Πολιτισμό, στο Περιβάλλον, στον Άνθρωπο”

Συνεχίζονται την ερχόμενη Tρίτη, 26 Μαρτίου 2024, οι εργασίες του διαδικτυακού “Θεολογικού Εργαστήριου” που συνδιοργανώνουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ01 Θεολόγων Δρ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (με έδρα στη ΔΔΕ Φθιώτιδας), Δρ. Νικόλαος Παύλου (ΔΔΕ Λάρισας) και Δρ. Νικόλαος Ματθαίου (ΔΔΕ Κοζάνης) και Όλγα Γκούμα (ΔΔΕ Ξάνθης) για τις επιμορφωτικές τους δράσεις με τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των περιοχών ευθύνης τους.

Το “Θεολογικό Εργαστήριο” (το οποίο λειτουργεί σε μηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις άλλες επιμορφωτικές δράσεις και πρακτικές των Συμβούλων) απευθύνεται στους θεολόγους εκπ/κούς (μονίμους και αναπληρωτές) των Νομών: Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Ανατ. Αττικής (αρμοδιότητας του Σ.Ε. Χαρ. Ανδρεόπουλου), Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας (Σ.Ε. Νικ. Παύλου) και Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πιερίας και Ιωαννίνων (Σ.Ε. Νικ. Ματθαίου), Ξάνθης, Έβρου, Ροδόπης, Δράμας και Καβάλας (Σ.Ε. Όλγας Γκούμα).

Οι διαδικτυακές συναντήσεις  διεξάγονται εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολείων και η συμμετοχή των εκπ/κών σ΄ αυτές είναι προαιρετική. Η θεματολογία των συναντήσεων περιλαμβάνει θέματα Διδακτικής των Θρησκευτικών, δειγματικές διδασκαλίες, ζητήματα Διοίκησης της Εκπαίδευσης, εφαρμογές των Τ.Π.Ε. στα Θρησκευτικά, διαχείρισης της σχολικής τάξης, πληροφόρηση για νέες τάσεις και ρεύματα της θεολογικής επιστήμης, κ.α.

Η 5η για τη φετινή σχολική χρονιά διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 17.00 στο σύνδεσμο (link) της ψηφιακής πλατφόρμας Cisco Webex:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/olgagkouma

με θέμα: «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών - Παράθυρο στον Πολιτισμό, στο Περιβάλλον, στον Άνθρωπο».

* Εισηγήτρια θα είναι η υπεύθυνη των Προγραμμάτων συνάδελφος θεολόγος εκπαιδευτικός κ. Ιωάννα Κλιάρη, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Δρ. Θεολογίας, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων (όπου και εδρεύει το Πατριαρχικό Ιδρυμα Πατερικών Μελετών, στην περιοχή της Άνω Πόλης, στη Θεσσαλονίκη).

* Στη διαδικτυακή συνάντηση  καλούνται να συμμετάσχουν (και να λάβουν μέρος στο διάλογο/συζήτηση) και οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης (κλ. ΠΕ60 και ΠΕ70).