Ευρωπαϊκό eTwinning πρόγραμμα «Let’s talk about our heritage» – 2ο Γυμνάσιο Νέας Ορεστιάδας

Τη φετινή σχολική χρονιά, 2023-2024, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ορεστιάδας υλοποιήθηκε το ευρωπαϊκό eTwinning πρόγραμμα «Lets talk about our heritage» με θέμα την διαπολιτισμικότητα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και της Οικιακής Οικονομίας, που γίνονται στην Α’ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των καθηγητριών κας Καλαντζή Βασιλικής και κας Λειβαδιώτου Ελένης. Μαζί τους και η κ. Τσολακίδου Βασιλική.

Στόχος του έργου ήταν η δημιουργία ενός ιστολογίου το οποίο θα ήταν γεμάτο με άρθρα και γνώσεις από την όλη εμπειρία κατά τη διάρκεια του έργου. Όλη αυτή η εμπειρία θα επιτρέψει μια πολυπολιτισμική αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών κάθε χώρας που συμμετέχει. Οι μαθητές από κάθε χώρα παρουσίασαν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και χρησιμοποιώντας εργαλεία web2.0 την πραγματικότητά τους από ιστορική, γεωγραφική και κοινωνική άποψη. Βασικός στόχος ήταν να γνωρίσουν τη διαφορετική αλλά και την κοινή κληρονομιά μέσα από πολλές διαφορετικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Να μάθουν να συνεργάζονται αποτελεσματικά σε ομάδες για την ολοκλήρωση ενός έργου, να εξοικειωθούν με διαδικτυακά εργαλεία, να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και ασφαλούς επικοινωνίας στο διαδίκτυο. να αναπτύξουν δεξιότητες παρουσίασης (των αποτελεσμάτων του έργου τους),, να γνωρίσουν τρόπους αναζήτησης πηγών για συλλογή πληροφοριών (βιβλία, διαδίκτυο κ.α.).
Οι μαθητές του σχολείου μας συνεργάστηκαν σε διακρατικές ομάδες με τους μαθητές των παρακάτω ευρωπαϊκών σχολείων: Ώθηση (Σταμάτα Αττικής) με υπεύθυνη την κ. Μανουηλίδου Ανατολή, 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης με υπεύθυνη την κ. Παπασταμάτη Αργυρώ, IC “Leonardo Sciascia” Misterbianco Italy με υπεύθυνη την κ. Lucia Caruso, Agrupamento de Escolas Santos Simões Guimarães Portugal με υπεύθυνη την κ. Sara Silva, Liceul Tehnologic Dr I.Senchea Fagaras Romania με υπεύθυνη την κ. Andreea Alashqar και Agrupamento de Escolas de Terras de Bouro Portugal με υπεύθυνη την κ. Teresa Silva και πραγματοποιήθηκε στην καινούρια πλατφόρμα eTwinning ESEP.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να περιηγηθείτε  στο ιστολόγιό μας, που δημιουργήθηκε στο blogspot και περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες του έργου μας!

https://lets-talk-about-our-heritage.blogspot.com/