Περιγραφή Δραστηριοτήτων Ελλάδα ICANDO Erasmus+ 2ο Γυμνάσιο Μίκρας

Μια εβδομάδα γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις με Erasmus+ ICANDO

Από τις 13 έως τις 21 Απριλίου, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τους εταίρους μας από το πρόγραμμα Erasmus+ ICANDO. Καθηγητές και μαθητές από την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Σουηδία επισκέφτηκαν το σχολείο μας για μια εβδομάδα γεμάτη με συναρπαστικές δραστηριότητες και νέες γνώσεις.

Γνωριμία και παρουσιάσεις

Η πρώτη μέρα αφιερώθηκε στην γνωριμία και την εξοικείωση. Οι μαθητές συμμετείχαν σε διασκεδαστικές αθλητικές δραστηριότητες για να σπάσουν τον πάγο και ακολούθως παρουσίασαν, μέσω PowerPoint, πληροφορίες για την περιοχή και τα σχολεία τους. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν μαθήματα Φυσικής, Μαθηματικών, Μουσικής, Χημείας και Φυσικής Αγωγής, δίνοντας μια γεύση από την εκπαιδευτική μας καθημερινότητα.

Ανακαλύπτοντας τη Θεσσαλονίκη

Τη δεύτερη μέρα, μετά το μάθημα της ελληνικής γλώσσας, ξεκινήσαμε για μια ξενάγηση στην ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο κάστρο και στα μνημεία της πόλης, μαθαίνοντας για το πλούσιο βυζαντινό παρελθόν της. Στη συνέχεια, εξερεύνησαν τις παραδοσιακές αγορές τροφίμων, το Καπάνι και τη Στοά Μοδιάνο, γνωρίζοντας τα μπαχαρικά και τα τοπικά προϊόντα της μεσογειακής διατροφής. Η βόλτα ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στον Λευκό Πύργο και μια χαλαρωτική βόλτα στο γραφικό λιμάνι. Το απόγευμα, ο Δήμος Μικράς μας τίμησε με ένα γευστικό δείπνο γεμάτο με ελληνικές σπεσιαλιτέ.

Επιστήμη, τεχνολογία και πολιτισμός

Η τρίτη μέρα συνδύασε επιστήμη, τεχνολογία και πολιτισμό. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το επιστημονικό κέντρο ΝΟΗΣΙΣ, όπου είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να μάθουν για διάφορα επιστημονικά πεδία και να γνωρίσουν την αρχαία ελληνική τεχνολογία. Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και συζήτησαν για τα οφέλη της διαπολιτισμικής συνεργασίας μέσω του Erasmus+.

Ιστορία και φυσική ομορφιά

Την τέταρτη μέρα, ταξιδέψαμε στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Βεργίνας, όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την πλούσια ιστορία της Μακεδονίας. Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε προς την Έδεσσα, όπου περιηγηθήκαμε στην γραφική παλιά πόλη και μαγευτήκαμε από τους εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Πληροφορική, δημιουργικότητα και γλέντι

Η πέμπτη μέρα ήταν αφιερωμένη στην πληροφορική, τη δημιουργικότητα και την ψυχαγωγία. Οι μαθητές συνεργάστηκαν σε μικτές ομάδες για να δημιουργήσουν παρουσιάσεις PowerPoint και βίντεο, μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενώ στη συνέχεια, συμμετείχαν σε διασκεδαστικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών. Η μέρα έκλεισε με ένα απολαυστικό γεύμα στο σχολείο, με παραδοσιακό μπουφέ που ετοίμασαν οι οικογένειες υποδοχής και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, και την τελετή απονομής πιστοποιητικού παρακολούθησης μαθητών και εκπαιδευτικών.