Το 40 δημοτικό σχολείο Περιστερίου στην 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «INNOVATION=MOTIVATION: How to be a smart student with a creative mind»

Το  40o  δημοτικό σχολείο Περιστερίου στην 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «INNOVATION=MOTIVATION: How to be a smart student with a creative mind» με κωδικό 2018-1-ES01-KA229-050241-4

 

Από 12 έως 16 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο  “CEIP Santa María la Blanca ” στην πόλη Barcience  της Ισπανίας, η πρώτη συνάντηση  του προγράμματος Erasmus+, «INNOVATION=MOTIVATION, How to be a smart student with a creative mind» , στο οποίο το 40ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου συμμετέχει ως εταίρος.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος από τα πέντε συνεργαζόμενα σχολεία (CEIP Santa María la Blanca- Barcience -Ισπανία, Istituto Comprensivo A. Molinaro – Montefiascone-Ιταλία, Osnovna sola Sveti Jurij – Rogašovci-  Σλοβενία, Szkola Podstawowa Nr1 im. Ryszarda Knosaly - Olsztyn  - Πολωνία και 40 dimotiko scholeio Peristeriou – Peristeri- Ελλάδα)  είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν δια ζώσης και να συζητήσουν διεξοδικά τις μελλοντικές δράσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν, το πρωτόκολλο συνεργασίας των σχολείων, το πλαίσιο  και οι δραστηριότητες για κάθε μία από τις πέντε μελλοντικές κινητικότητες μαθητών και εκπαιδευτικών, τα απαιτούμενα μέσα καθώς και οι πρακτικές διάχυσης του προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου παρουσίασαν και εκπαίδευσαν τους υπόλοιπους εταίρους σε δύο εφαρμογές applications, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά στην τάξη. Τα application  που παρουσιάστηκαν ήταν τα τα ClassDojo και του Plickers από τους Ισπανούς εκπαιδευτικούς, τα Edpuzzle και Quizlet από τους Ιταλούς εκπαιδευτικούς, τα Genially και Brainscape από τους Σλοβένους εκπαιδευτικούς, τα Learning Apps και Kahoot από τους Πολωνούς εκπαιδευτικούς  και τέλος τα google tour builder και Story jumper από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς.

Το 40 δημοτικό σχολείο Περιστερίου εκπροσώπησαν στη συνάντηση δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου, η Ρεκούτη Ελένη και η Τσάμη Μαρία-Βασιλική οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας και την οργάνωση του ισπανικού σχολείου, να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του και τα εργαστήρια του, αποκομίζοντας χρήσιμες εμπειρίες.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί, 18-22 Φεβρουαρίου 2019, στο 40ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου όπου οι εκπαιδευτικοί  μαζί με μαθητές από όλες τις χώρες θα παρουσιάσουν υλικό  και εργασίες που βασίστηκαν στις παραπάνω εφαρμογές!

Οι μαθητές κάθε χώρας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, θα επιλέξουν όσες από τις παραπάνω εφαρμογές επιθυμούν με σκοπό τη δημιουργία δραστηριοτήτων, οι οποίες θα διαμοιραστούν σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ

ΑΠΟ ΤΟ 40ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ