Ζώντας τον αυτισμό

Το κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation διοργανώνει εκτός των καθιερωμένων μονοήμερων ανοιχτών διαλέξεων, ένα κύκλο 3 Ανοιχτών Διαλέξεων με κεντρικό θέμα: «Ζώντας με τον Αυτισμό». 

Παρακάτω ακολουθεί μία σύντομη περιγραφή των τριών αυτών συναντήσεων καθώς και οι ημερομηνίες και οι συγκεκριμένες θεματικές της κάθε Διάλεξης (με ημερολογιακή σειρά)

. «Ζώντας με τον αυτισμό» Όσοι από μας ζούμε ή και δουλεύουμε με παιδιά και ενήλικες με αυτιστικού τύπου διαταραχές: - Πρέπει να προσπαθούμε να μπούμε στον κόσμο τους, μιας και αυτοί δεν μπορούν να βρουν το δρόμο που τους οδηγεί στον δικό μας. - Χρειαζόμαστε να μάθουμε να κατανοούμε και να βιώνουμε με συμπάθεια τις αυτιστικές τους εμπειρίες, ώστε να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε κάθε άτομο να τα βγάλει πέρα, με ένα σύστημα κοινωνικών κανόνων που του είναι ξένο. Η ανταμοιβή για την προσπάθεια που απαιτείται, είναι μία βαθύτερη κατανόηση της ανθρώπινης κοινωνικής αλληλεπίδρασης και μια αναγνώριση του θαύματος ανάπτυξης του ανθρώπου. Το κλειδί για τον αυτισμό, είναι το κλειδί για τη φύση της ανθρώπινης ζωής! Τρεις διαλέξεις, εμπειρία, διάγνωση , θεραπευτικές παρεμβάσεις, μέσα από το ψυχοθεραπευτικό μοντέλο Gestalt!

• Παρασκευή 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 20:00 «Ζώντας με τον αυτισμό, αναζητώντας το μίτο της Αριάδνης!»

• Παρασκευή 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 20:00 « … τώρα μ΄ακούμπησες, με χτύπησες ή με χάιδεψες;…» Τι είναι αυτισμός!

• Παρασκευή 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 20:00 «Δουλεύοντας με τον αυτισμό, θεραπεία ή εκπαίδευση;» Συντονισμός: Αναστασία Βαρσαμοπούλου, Ψυχολόγος, BSc (Hons) University Abertay Dundee, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κοινωνική Θεολόγος, MSc Ποιμαντικής Ψυχολογίας ΑΠΘ, Πρόεδρος του συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δράση για τον Αυτισμό