1η κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ DigiXpression – 40ο Δημοτικό Περιστερίου

Η 1η κινητικότητα με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από την Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Αυστρία είναι γεγονός. Το 40ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου συμμετείχε στην 1η συνάντηση μαθητών (group mobility)  του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “DigiXpression: Η ψηφιοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τη χρήση της τέχνης ως μεταδότης του πολιτισμού μας και ως εργαλείο έκφρασης συναισθημάτων.

Με ιδιαίτερο  ενθουσιασμό οι μαθήτριες  της ΣΤ‘ Δημοτικού επισκέφτηκαν  το CEIP PABLO PICASSO στο  Λαρέντο της  Ισπανίας από 18/10 έως και 22/10 όπου μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων και χωρών συνεργάστηκαν, δουλέψαν ομαδικά, συζήτησαν, καλλιέργησαν και ανέπτυξαν κοινωνικές και πολιτιστικές δεξιότητες. Έτσι, μέσα από εργαστήρια και δραστηριότητες που αφορούσαν στη χρήση της τεχνολογίας και σε τέχνες όπως η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική και οι χειροτεχνίες προωθήθηκε η συνεργατική μάθηση, η δημιουργικότητα και η αλληλεπίδραση μέσω καινοτόμων πρακτικών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω εργαστήρια:

  • Workshop 1: Arts and Crafts
  • Workshop 2: Creating with Pablo Picasso
  • Workshop 3: Treasure Hunt with Genially
  • Workshop 4: Peace in our Lives

Ταυτόχρονα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους επισκέφθηκαν το  Εθνικό πάρκο «Cabarceno» ένα θεαματικό πάρκο φυσικής ομορφιάς και τη γειτονική πόλη του Santander με το υπέροχο πάρκο και παλάτι Real de la Magdalena. Την υπέροχη εμπειρία τους πλαισίωσε η θέα του Ατλαντικού Ωκεανού!

Ευχαριστούμε το Ισπανικό σχολείο για τη φιλοξενία και τις στιγμές που μας χάρισε!