30η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»,

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ. η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία θα διοργανώσει την 30η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στην οποία θα λάβουν μέρος 450 περίπου μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα. 

Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δυο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (Οκτώβριος 2012, συμμετείχαν 13.000 μαθητές περίπου) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (Ιανουάριος 2013, διαγωνίσθηκαν 3000 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης). Η 30η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί στο κτίριο του Νέου Χημείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ναυαρίνου 13Α).

Οι επιτυχόντες της 30ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. Στην εκδήλωση αυτή η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία θα τιμήσει το διαπρεπή Έλληνα Μαθηματικό Δημήτριο Χριστοδούλου και θα του απονείμει τιμητική πλακέτα και τιμητικό δίπλωμα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος Γρηγόριος Καλογερόπουλος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Γενικός Γραμματέας Εμμανουήλ Κρητικός Λέκτορας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών