4η Διεθνική Συνάντηση των Εταίρων του Προγράμματος Nautilius της ΔΙΔΕ Πιερίας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο  “Nautilius”, συμμετείχαν στην 4η Διεθνική Συνάντηση των Εταίρων του Προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε  στην Αδριανούπολη της Τουρκίας από 20-05-2019 έως 22-05-2019.

Το πρόγραμμα της 4ης Διεθνικής Συνάντησης περιελάμβανε:

  1. Tην υλοποίηση του 3ου Εργαστηρίου του “Nautilius’’ με θέμα «Κοινωνική Ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες μέσω των αθλημάτων»  το οποίο πραγματοποιήθηκε  στην Αδριανούπολη, στις 20 και 21 Μαΐου  2019 στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Νέων και Ατόμων με αναπηρίες «Edirne Youth and Supporting Disabled Association».  Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας,  είχε προσκληθεί και συμμετείχε στο Εργαστήριο η Özge Üstün, παραολυμπιακή αθλήτρια κολύμβησης, η οποία μοιράστηκε την ιστορία και τις εμπειρίες της. Την 2η ημέρα του Εργαστηρίου όλοι οι εταίροι του Nautilius παρουσίασαν τις καλές πρακτικές τους σχετικά με το θέμα του Εργαστηρίου.
  2. Την υλοποίηση του 4ου   Management  Meeting  του Προγράμματος,  στις 22-05-2019 στην Αδριανούπολη της Τουρκίας

Η επόμενη διεθνική Συνάντηση των Εταίρων του Nautilius θα πραγματοποιηθεί στην Έννα της Ιταλίας  στις 15-16 Νοεμβρίου 2019,  οπού λάβει χώρα το Τελικό Συνέδριο του Προγράμματος για την παρουσίαση του «Οδηγού Καλών Πρακτικών για τη σημασία των αθλημάτων, κυρίως της κολύμβησης, για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες».

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται  με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.